ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Liftul din Bailong, China (+Video)

Liftul Bailong se află în rezervaţia naturală din Zhangjiajie şi ne dovedeşte că lifturile nu sunt apanajul oraşelor. Cabina de sticlă urcă până la înălţimea de 326 de metri de-a lungul stâncilor, dezvăluind un peisaj vrednic de filmul Avatar.

Amplasarea unui lift între munţi este o idee contestată de toţi pasionaţii de drumeţii montane, însă pentru mulţi furia se va fi estompat odată ajunşi în câteva secunde în cel mai înalt vârf.

Chinezii au construit în regiunea Wulingyuan cel mai mare lift în aer liber din lume, înalt de 330 de metri, un proiect extrem de contestat de organizaţiile pentru protecţia mediului, regiunea fiind inclusă şi în patrimoniul mondial UNESCO.

Uriaşul lift, cu pereţi de sticlă, care oferă privelişti uimitoare asupra zonei, este botezat Bailong, ceea ce în traducere înseamnă sute de dragoni.

De-a lungul anilor, liftul Bailong a doborât trei recorduri mondiale: cel mai rapid lift exterior, cel mai înalt lift cu vederi şi cel mai rapid lift cu cea mai mare încărcătură de pasageri.

 

Самый высокий лифт в мире

Самый высокий лифт в мире

Самый высокий лифт в мире

Самый высокий лифт в мире

Самый высокий лифт в мире

 

 

Sursa: blogbaster.org

Miercuri, 03 iunie 2015
Vizualizări: 2499

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
240
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
165
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
347
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
340