Lima: America Latină reîmpădureşte 20 milioane hectare de teren degradat

/ Vizionări: 2302

лес

 

Opt ţări din America Latină s-au angajat să reîmpădurească aproximativ 20 de milioane de hectare de teren degradat până în 2020. Anunţul a fost făcut în cadrul Conferinţei ONU pe climă, de la Lima, Peru, iar iniţiativa face parte dintr-un plan global de reîmpădurire, ce prevede plantarea a milioane de copaci. Astfel, se va evita, anual, eliminarea în atmosferă a un miliard de tone de CO2, scrie The Guardian.

Vrei să salvezi planeta? Lucrează mai puțin
Vrei să salvezi planeta? Lucrează mai puțin

Planul de reîmpădurire, denumit Iniţiativa 20×20, va beneficia de de o susţinere de 365 milioane de dolari din partea investitorilor privaţi şi vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, generate de despăduriri şi de schimbarea destinaţiei utilizării terenurilor. O mare parte din terenurile pe care urmează să fie plantaţi copaci se află în Peru, Mexic, Columbia, Guatemala, Ecuador, Chile, Argentina şi Costa Rica şi au fost despădurite, în ultimii 15 ani, de către localnici pentru agricultura de subzistenţă.

În planul de reîmpădurire a terenurilor degradate, Mexicul s-a angajat să planteze 8,5 milioane de hectare, Peru, 3,2 milioane de hectare, Guatemala 1,2 milioane de hectare, iar Ecuatorul aproximativ 500.000 hectare. Se estimează că în America Latină există 200 de milioane de teren degradat. În Peru, de exemplu, pădurile dispar cu o viteză impresionantă, iar printre activităţile care duc la defrişări ilegale se numără mineritul şi culturile de coca, din ce în ce mai numeroase.

 

Sursa: green-report.ro