ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Locuri sacre din IndiaLocuri sacre din IndiaUneori sunt întrebat: unde să mergem pentru a vedea nu India turistică, ci una adevărată? Şi ce înseamnă India adevărată? De toate celelalte ţări, India diferă prin cultura ei, cea mai veche de pe Pământ, iar manifestările  tangibile ale acestei culturi sunt temple, geografia sacră, etc. Şi anume aceste manifestări materiale - cultura şi religia din India, ci nu monumente, sunt încă vii şi sănătoase şi nu intenţionează să devină trecutul. Pentru mine, acestea şi sunt India adevărată.


Îmi amintesc cât de mult timp am căutat informaţii despre locurile sfinte din India şi acum, după ce am vizitat multe dintre ele, vreau să împărtăşesc cu voi scurte articole pe această temă.
Hinduşii numesc astfel de locuri sacre - Tirtha, ce  înseamnă "punte", punte de legătură între cer şi pământ.
Tirtha; punte sau loc unde din motive necunoscute  energia Pământului intră în rezonanţă cu conştiinţa umană şi poate completa omul cu puritate şi pozitivitate.

Un hindus crede că vizita acestui loc pentru a se cufunda în apa râului sacru corespunzător şi rugăciunea în templu corespunzător - spală de păcate şi ne eliberează de lanţul nesfârşit de naşteri şi decese.

Locuri sacre din India

Aceste note sunt destinate celor care, spre deosebire de hinduşi, nu s-au născut în această cultură, dar sunt interesaţi de India, o iubesc şi vreau s-o cunoască  din experienţa lor proprie. Pentru a face acest lucru, voi povesti despre principalele locuri de pelerinaj Tirtha din India,  poduri de legătură între pământ şi cer.

Nimerind într-un loc sacru, nu trebuie să faceţi nimic special sau să intraţi într-o stare  de spirit  "specială". Din respect pentru tradiţiile vechi, puteţi face oferte corespunzătoare sau să luaţi parte la puja (ritual religios), principalul lucru – nu este aceasta.

Deoarece orice Tirtha  este o combinaţie de caracteristici speciale de la locul sacru  şi energie de rugăciuni acumulată aici peste multe sute de ani de pelerini, ce vin aici, apoi nu trebuie să faceţi nimic; încercaţi să penetraţi  treptat în atmosfera lui  pentru a prinde gustul său şi starea de spirit, cu alte cuvinte, să fiţi deschişi şi daţi-i iniţiativa lui.
Cum spunea sfântul Sri Ramana Maharshi: "În conformitate cu trecut fiecăruia, Dumnezeul face ca oamenii să acţioneze. Deci, ceea ce nu se va întâmpla, niciodată nu se va întâmpla, oricum omul nu ar încerca să obţină. Iar ce ar trebui să se întâmple, se va întâmpla, cu siguranţă, chiar dacă oamul nu ar încerca să împiedice acest lucru".
Şi dacă omul aspiră la claritate şi lumină, apoi acestă dorinţă nu poate să nu să se întâmple. Dar unde şi cum se va întâmpla - depinde de fiecare persoană.

Poveşti şi legende, asociate de aceste oraşe, nu sunt menţionate aici doar pentru exotica - cum se spune, "o basmă este o minciună, însă ea te readuce la gândul”. În pofida elementului fantastic, acestea explică ceva despre acest loc şi pot dezvălui potenţialul de a fi acolo.
Locuri sacre din India
Să începem cu cele şapte oraşe sacre. "Kashi, Kanchi Maya, Ayodhya, Avantika, Mathura, Dvaravati - Iată şapte locuri, care oferă eliberarea. Fiecare pelerin hindus este familiarizat cu aceste versuri antice.

Şapte dintre aceste oraşe ale Indiei deja câteva mii de ani sunt considerate sacre:

Varanasi, Haridwar, Ujjain, Mathura, Ayodhya, Dwarka, Kanchipuram.

Chaar Dham - locul sfânt al lui Vishnu pe acest pământ.

Locuri de energie lui Shiva - cinci temple unde Shiva este venerat ca întruchiparea fiecărei dintre cele cinci stihii:

Chidambaram, Arunachal, Sri Dzhambukeshvara, Kanchipuram, Kalahasti.

 

Boris Grebenshchikov

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Luni, 30 august 2010 14:30
Vizualizări: 6399

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
511
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
499
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
524
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
246