Lovitura de mediu: Biocombustibilul din porumb nu e chiar asa de… bio
Un studiu recent arata ca biocombustibilul produs din deseuri de plante are un efect mai daunator asupra mediului inconjurator, pe termen lung, decat combustibilii fosili.
Este vorba despre o cercetare care a costat guvernul american 500.000 de dolari si ale carei date au fost date publicitatii zilele trecute, transmite Associated Press.
Printre concluziile trase de specialisti se numara si aceea ca reziduurile emise in atmosfera de biocombustibilul din porumb produc cu 7% mai multe gaze cu efect de sera, spre deosebire de combustibilul clasic.
Astfel, cu toate ca biocombustibilul este benefic pe termen lung, studiul scoate la iveala faptul ca standardele acestuia nu sunt cele reglementate prin legislatia din 2007, care a stabilit caracteristicile ce se impun combustibilului din energie regenerabila.
Descoperirea este o lovitura destul de dura pentru guvernul american, care a investit peste un miliard de dolari pentru a aduce combustibilul celulozic la standardele de calitate impuse prin lege.
Potrivit unor estimari, aproape jumatate din productia de combustibil bio este realizata din furaje de porumb.