ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lucky ŢaraAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/butan_files/butan1.jpg Pentru multe secole această ţară din lume nu ştiu despre existenţa sa şi, în plus, nu ştiam numele ei - Bhutan. alese şi de neatins graniţele sale au fost învăluit într-un giulgiu de mister impenetrabil. Tibetan Cronica 18-lea-lea se referă la set de nume, cum ar fi "Ascunde Ţara Sfântă", "Sud Valea Plante medicinale" şi "Lotus Grădina zeilor. Cu toate acestea, Bhutan sunt întotdeauna numit Druk Yul ţara lor, sau "Regatul Ţărilor de Thunder Dragon".
Bhutan - pierdut în regat budist Himalaya, cu o suprafaţă egală cu Elveţia, una dintre ţările cele mai misterioase din Asia. Toate teritoriul Bhutan - munti, astfel încât mulţi dintre ei în jur, chiar dacă nu toate au nume. Ţara este încă foarte puţin studiate, şi zone vaste în părţile de sud şi centrale complet stapanita de oameni şi reprezintă o natura rezerve imense, cu o flora si o fauna.

Aici, pe versantul sudic al muntilor Himalaya, călugării tibetani au venit în căutare de iluminare şi decontate, găsirea armonie şi puritate a spiritului. În Bhutan, conservate în tibetane cultură pură. Pentru o lungă perioadă de timp în Bhutan a fost o ţară închisă pentru străini. Douăzeci de ani în urmă, un outsider pentru a intra în ţară a fost imposibilă, şi deoarece numai mijlocul anilor 80-e cu permisiunea de Regina Mamă a stabilit un departament turistice speciale. Ţară a fost deschis pentru public. Din 1971, Bhutan - un membru al ONU.

/ Articles/butan_files/butan2.jpg În regatul Bhutan numit Druk Yul - dragonul ţară tunete. Este decorat cu o imagine de aur a drapelului naţional al regatului. Foarte numele ţării - Bhutan, Bhutan sau, tradus din sanscrită ca marja "din Tibet. Bhutan este situat în inima muntos Himalaya, astfel încât zona de locuit în ţară - este cea mai mare parte zonele situate la altitudini de 2000 la 3500 de metri. Suprafaţa totală a ţării este de aproximativ 47000 de metri pătraţi. km. Climatul şi vegetaţia schimba dramatic în funcţie de înălţime, prăvăliş de pantă şi amplasarea în raport cu soarele

Ţară condusă de un rege care este implicat activ in conducerea. Independenţă din India, Bhutan a fost în şaptezeci ai secolului trecut.

În Bhutan, răspândirea budismului tibetan (Vajrayana). În această ţară muntoasă, un număr foarte mare de manastiri budiste şi şcoli budiste seculare. Budismul este reflectat în toate aspectele vieţii lumeşti, exercitând o influenţă asupra, spirituale şi sociale de dezvoltare culturală a ţării. Lamas şi călugării sunt foarte respectate. Uciderea animalelor, inclusiv de uz casnic, aproape întreaga Bhutan interzisă. În Bhutan, acasă la un număr foarte mare de animale sălbatice - elefanţi, rinocerii, leoparzi, maimuţe, urşi Himalaya. De exemplu, pe teritoriul Regatului Ţărilor de cea mai mare densitate de elefanti pe unitatea de suprafaţă, iar jungla este unul dintre cele mai impenetrabile şi umed din lume.

În Bhutan, nu există nici săraci şi nu există nici foamete, în calitate de ţară de auto-suficiente în alimente. Excedentare de produse agricole sunt vândute în India. Nu sunt cerşetori şi nici foame. Importul de îngrăşăminte chimice în Bhutan este interzisa regele strict, astfel încât toate produsele agricole ecologice Bhutan. Crimă în Bhutan este aproape absent. Bhutan nu suferă o coliziune de diferite grupuri de ofense şi zgomotos, astfel de evenimente în Bhutan este aproape nici o acoperire în presa occidentală. În ţările budiste acolo este calmă. - Uşor de oameni din Bhutan, zambitoare, simplu, oamenii religioşi, mulţi înţeleg limba engleză. Practic întreaga populaţie merge la rochie naţionale - CIAC (naţionale strat tibetan cu buzunare mari în talie, în cazul în care anterior au păstrat un castron, margele rugăciune, un pumnal, alimente pentru drum).

La urma urmei, Bhutan este practic un drum, nu foarte largă, de la care există mai multe ramuri de marile centreSunt atât de pierdut în această ţară este dificilă. Maşini în Bhutan câteva, precum şi de televiziune, ca de televiziune este interzis, dar puteţi viziona video. Numai recent a apărut un Internet cafe.

Ar trebui să spun câteva cuvinte despre Dzong. Dzong - castel fortificat, care a găzduit, de asemenea, de administrare şi o mănăstire budistă, şi anume un fel de oraş cetate. Dzong folosite ca fortificaţii militare, mănăstiri, universităţi, centre de control şi centre culturale. În Dzongkha, sărbători religioase anuale Ceciu. Regatul Bhutan a devenit primul stat din lume, care a interzis complet vânzarea de tutun. Interdicţia nu se va aplica numai turisti straini, diplomati sau angajati ai ONG-urilor internaţionale. Ţara continuă să îşi păstreze identitatea lor. Până în prezent, Bhutan rămâne ţara oarecum inaccesibil. Guvernul Bhutan Călători vrea numai plata în numerar. Fiecare turist în Bhutan trebuie să părăsească 200-250 $ pe zi în ţară. Prin urmare, este foarte dificil de a găsi rapoarte cu privire la vizita de călători independente, autostopisti si aventura uşor. În anul al ţării pot vizita până la 3000-5000 turisti, cu traseul, numărul de zile, locuri de vacanta si alte detalii minore trebuie să fie atent coordonate în prealabil cu gazdă, şi în timp ce acolo va fi întotdeauna însoţit de un ghid speciale. Atractii Bhutan Paro Întâlnire cu Bhutan a început în valea Paro, care este aeroportul din ţară numai. În acest oraş, mai mult ca un sat, în mod excepţional peisaje frumoase, sate pitoresti, numeroase mănăstiri şi casele de localnici, decorate cu sculpturi neobişnuite. Principalul punct de atractie al Paro - o unica manastire Lahang Paro Dzong ("Lair de tigru"), culcat pe partea de sus a stâncă la o înălţime de 900 m deasupra văii. Fondată de Guru Rimpoche (VIII a) în loc de peşteri, în cazul în care Padmasambhava meditat, astazi manastirea este una dintre altare budiste majore ale ţării. Demn de menţionat în Paro Bhutan Muzeul National de Ta-Dzog, situat în vechiul turn (1651-1656 g), un mărunţire fortificate manastire Druk-Yul-Dzong ("cetatea de victorie", XVIII c), palatul de Regina Mamă, manastiri majore Paro Dzong sau Rinchen-Pung Dzong ("Cetatea de pe bijuterii deal"). În muntii de deasupra Paro este mult mai mică şi mănăstiri chortenov şi Manastirilor Chelila. O incununare o panorama maiestuoasă de culmi muntoase deasupra oraşului capace de zapada munte sacru Chzhomolgari (7400 m, alpinism este interzisă).
De capital din Bhutan Thimphu

De capital este situat la o altitudine de aproape 2500 de metri deasupra nivelului mării, într-o vale frumoasă pădure, care se va desfăşura de-a lungul Thimphu-Chu (Chu-Wang). Populaţia sa este mai mică de 50 de mii de oameni. Thimphu, probabil, cele mai neobişnuite capitala din lume. Nu există clădiri moderne din sticlă şi beton, arhitectura menţin încă tradiţiile locale vechi de secole. Drumurile nu sunt semafoare, masini foarte puţine.

Simbol al capitalei - Trashichho Dzong ("Cetatea binecuvântat religie", secolele XIX-XX) .. Aceasta manastire imens se află în prezent palatul Llamas High si resedinta regala. Nu departe este Naţional Memorialul Chorten, dedicat la a treia Regele Jigme Dorji Wangchuck, tatăl domnitorul curente, şcoli tradiţionale, precum şi Biblioteca Naţională, cu o vasta colectie de manuscrise vechi, sunt considerate cele mai bune de colectare a literaturii religioase şi istorice din Himalaya Institutul National. de Medicina Traditionala - cel mai mare centru de medicina tradiţională în Himalaya.

Demn de asemenea, vizita la Scoala Regala de Arta, Muzeul Naţional teksktilny, Şcoala de Artă din rezervor.

Drumeţii în jurul oraşului va aduce o mulţime de distracţie. Străzi pitoreştiCasă neobişnuite, decorate superb cu motive traditionale, gradini si parcuri, magazine de vânzare obiecte de artizanat locale, textile, hârtie, a făcut modul tradiţional de plante pentru fibră. colecţionarii de timbre pot cumpăra timbre colorate Bhutan, celebru în întreaga lume.

În fiecare săptămână, în inima Thimphu, pe malurile râului Wang Chu, operează pe o piaţă colorate, care satisface majoritatea populaţiei din capitala, atrage oameni din alte cartiere.
Punakha

Pentru o lungă perioadă de timp Punakha a fost capitala din Bhutan, precum şi reşedinţa de iarnă a regelui, iar acum este reşedinţa de iarnă a Kempo Je - capitolul Bhutan budism, pe care călugării în lunile de iarnă rece, sa mutat în această Dzong, situat într-o zonă de climă caldă.
Orasul este situat la o altitudine de 1300 m deasupra nivelului mării, iar acest lucru timp de aproape câmpie Bhutan, asa ca aici este clima blanda subtropicale.

Principalul punct de atractie al orasului - un templu unic complex Punakha Dzong ((Palatul Mare fericire), 1637 g), situat la confluenţa a două râuri. Nu mai puţin interesant chimi Lhakhang (Templul de Fertilitate "- loc de pelerinaj pentru cupluri fara copii, secolul XIX), care acoperă partea de sus toata manastirea munte Vangdiphodrang Dzong (1638 g) şi Dzong-Chang (secolul XVIII).

Drumul care duce la treci Dochula (3150 m.), cunoscut Sadovoe la pin păduri şi satele de munte. Nu rutier mai puţin colorate de la Vangdiphodranga la Trongsa, care trece prin trece pitoresc din Muntii Negre, trecut valea Phobzhikha frumos, Gants Gompa manastirii (XVII) şi Ningmapa, Kichu Village Resort. Valea este Phobzhikha Negre Parcul Naţional Munţii, protejând pe cale de dispariţie stârci chernosheih, ursi Himalaya negru, leoparzii de zăpadă şi vulpile roşii.
Trongsa
oraş Trongsa situat în inima din Bhutan, la o altitudine de 2320 metri. Aceasta este cea mai mare Dzong Bhutan, situată în interiorul Administraţiei şi kototorogo monastyr.Otsyuda monarhi locale dinastia de secole a condus ţara, iar acum reşedinţă a prinţului. Oraşul în sine este cel mai mare centru laice şi religioase ale ţării, a cărui labirint de temple, străzi înguste şi pitoreşti din lemn clădiri decorate cu sculpturi, atrage mii de pelerini.


Inexpugnabil cetatea Trongsa Dzong (1648) - strămoşesc acasă a familiei regale. Aceasta este Dzong cele mai impresionante în Regatul, reprezentând un vast multi-tiered mini-oraş cu străzi, în paşi în cascadă pe deal în jos, care este aproape toate clădirile ocupate Dzong. Trongsa Dzong, situat în inima oraşului, este considerat unul dintre cele mai stralucite exemple ale arhitecturii tradiţionale din Bhutan, şi în termen de zidurile sale în fiecare an, unul dintre principalele festivaluri ale ţării - Festivalul Trongsa (decembrie-ianuarie).

De asemenea, merita vizitate defensivă turn Ta Dzong (XVII), Palatul de iarnă a-al doilea rege din Bhutan Kuenga-Rabta (23 km de Trongsa Dzong, XVII-lea), cu biblioteca splendida, precum şi frumos Chendebzhi-diavolul (XIX), construit tibetan Dalai Shida la o altitudine de 2430 m, în locul victoriei asupra unuia dintre spiritele rele ale panteonului locale.

Informaţii suplimentare:

Money:

Cursul oficial al monedei ngultrum Bhutan (NU) pentru alte valute nu este stabilit în Thimphu şi New Delhi. Această sarcină este încredinţată Reserve Bank of India .. De rupii indiene ngultrum strâns legat într-un raport de 1:1. Nominals în circulaţie bancnote Bhutan indian corespunzător: 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 şi 500 Ngultrum.

Bani este uşor schimbate în băncile şi hotelurile mari aşezări. Băncile sunt deschise de la 10:00 la 13:00 Luni - Vineri.

Cardurile de credit în Bhutan este mai bine să nu intenţionaţi să utilizaţi. Cardurilor American Express sunt acceptate numai în centrul comercial (Guvernul Handicrafs Emporium) în Thimphu şi în unele dintre hotelurile capitalei majore, dar operaţiunile de pe cartela va necesita mai mult timp.

Bucătărie

Bhutan bucataria, cum este toată Asia,tlichaetsya feluri de mâncare destul de picant. În exces ardei iute utilizate şi alte mirodenii. Mâncăruri realizate în principal din legume, brânză, carne şi păsări de curte. Organizaţi turişti care vizitează ţara alimentare din China, India şi continental bucataria, dar pentru cei care doresc să experimenteze propus să încerce şi bucătăria Bhutan. antena lui preferat este Bhutan Ema Dutsch. Aceasta este un amestec foarte ascuţit de brânză şi Chile. Ei spun că dacă nu aţi fost în Bhutan şi a încercat Emma Dutsch, nu aţi fost acolo.

Climat
Este cel mai bine este de a vizita această ţară din mijlocul lunii martie, la jumătatea lunii iunie şi jumătatea lunii septembrie la jumătatea lunii noiembrie.

Transport

Mişcarea în Bhutan se efectuează pe masini, companii aeriene interne şi căi ferate într-o ţară nr. Cele două drumuri principale care traversează ţara de la est la vest, în stare bună şi conecta toate oraşele mari.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 18 aprilie 2007 17:02
Vizualizări: 4115

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
338
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
655
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
806
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535