ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lupta cu plasticul a unit organizațiile mondiale (+Video)

Peste 100 de organizații obștești din toată lumea și-au unit eforturile în lupta cu poluarea globală cu plastic a mediului ambiant.

Oamenii din toată lumea se consolidează, protestînd împotriva creșterii volumului de gunoi – deșeurile de pe plajă, de la gunoiști, poluează oceanele. În iulie 2016, un grup de organizații neguvernamentale și a persoanelor fizice din toată lumea s-au reunit în Filipine, pentru a crea o strategie atotcuprinzătoare a mișcării globale, care va pune capăt poluării planetare. Rezultatul acestei întîlniri a devenit crearea companiei cu denumirea Break Free Plastic.

În lista participanților sînt peste 100 de companii ecologice mari, inclusiv Greenpeace, Oceana, Surfrider Foundation, Zero Waste Europe, The 5 Gyres Institute, GAIA.

Acestea au semnat un document în care și-au descris viziunea asupra situației și s-au obligat să se sprijine reciproc în lupta contra plasticului.

Documentul conține 10 scopuri, ce includ:

• Tendința pentru viața, ce se înscrie în cadrul mediului ambiant;

• Reducerea deșeurilor ca o sarcină primară a omenirii;

• Reducerea substanțelor toxice din producție;

• Implementarea sistemelor fără deșeuri în lumea întreagă, pentru reducerea presiunii asupra gunoiștilor și uzinelor de incinerare a deșeurilor.

Poluarea cu plastic afectează toți locuitorii planetei, oamenii în parte și animalele. De aceea, această problemă trebuie soluționată.

Poluarea are consecințe distrugătoare pentru mediul ambiant. Estimările savanților privind cantitatea plasticului în oceane – 1 tonă de plastic la 2 tone de pește către anul 2050. O treime din plasticul produs nu ajunge să fie procesat, în schimb ajunge în Oceanul Mondial. Lumina solară și fluxul oceanului zdrobesc plasticul în fărîmituri, care sporește concentrația substanțelor toxice în circuitul maritim alimentar, ajungînd în organismele noastre împreună cu produsele mării.

Secretarul de stat al SUA John Kerry a făcut un apel către tineret să aibă grijă de oceane, deoarece această problemă nu mai este atît de departe, ci ține de fiecare în parte.

 

 

Sursa: rodovid.me

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
30
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
38
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
38
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
122