Machiajul verde
Machiajul verde
În epoca de scumpire pe scară largă a mărfurilor de primă necesitate, inclusiv a produselor cosmetice naturale, o actualitate dobândesc, în special, metodele de îngrijire a aspectului exterior cu utilizarea materialelor naturale, disponibile publicului.
Şi într-adevăr, de ce să lucrăm pentru saloanele de frumuseţe, magazinele de produse cosmetice, şi, în general, pentru întreaga industrie, atunci când, de fapt, acelaşi efect curativ şi de întinerire poate fi realizat pe cont propriu, şi aproape fără costuri. Străbunicile noastre nu au fost mai urâte decât noi, dar ele se tratau exclusiv cu produsele naturale şi cu forţele proprii. Amintiţi-vă cum în filmul "Geruleţ" eroina lui Ciurikova îşi freca obrajii cu sfeclă?
În acest articol vom menţiona doar câteva opţiuni (care sunt, de fapt, o mulţime) de utilizare şi aplicare a produselor naturale pentru îngrijirea feţei.
De exemplu, în cazul îmbătrânirii pielii poate fi utilizată frunza de pătlagină, care este foarte eficientă pentru întinerirea pielii. De asemenea, pentru intinerirea pielii îmbătrânite se foloseşte, în mod eficient, tinctura din muguri de mesteacan, care, în afara tonifierii pielii poate avea efectul dorit cu dispariţia acneei neplăcute. Apropo, acneea apare, cel mai frecvent, la consumul grăsimilor animale: în afara de măşti, renunţaţi la unt în favoarea uleiului vegetal şi în termen de o lună veţi avea o faţă curată.
Utilizarea produselor naturale nu se limitează la, să zicem, concepţia populară privind măştile naturale, ci permite să le folosim ca o loţiune, cremă hidratantă, pentru decojire, etc.
Spre exemplu, masca din păpădie, care este folosită pentru piele îmbătrânită. Este necesar să stirvim frunzele proaspete de păpădie, să adaugăm puţină apă într-un container şi miere. Lubrifiaţi faţa cu uleiul de măsline şi aplicaţi consistenţa obţinută timp de 10-15 minute pe faţă. După o serie de măşti, veţi avea machiajul cel mai modern posibil - pielea sănătoasă, netedă, radiantă.
Aproximativ acelaşi efect poate fi obţinut cu o mască din pătlagină. Reţeta este similară cu masca din frunze de păpădie, doar că acestea se înlocuiesc cu frunze de pătlagină tânără. Ar trebui remarcat că, componentele din frunze de pătlagină sunt folosite în mai multe produse cosmetice. Astfel de măşti sunt mai relevante pentru tipurile de piele uscată.
Pentru ten gras, de asemenea, sunt nenumăratele moduri de a se înfrumuseţa cu produsele naturale: masca de pătrunjel, mărar, măcriş, castraveţi.
De exemplu, masca de pătrunjel este preparată prin adăugarea tincturii de pătrunjel calde la fulgii de hercule tocate, până la o suspensie. Masa rezultată se aplică pe faţă şi gât cu un strat gros, pentru timp de 20 de minute şi se spală cu apă, urmată de măcinarea cu cuburi de gheaţă, care sunt fabricate din infuzie de pătrunjel.
După cum puteţi vedea, posibilităţile de utilizare a produselor naturale sunt nenumărate, astfel în loc să completaţi genţile voastre la modă, cu pudră, rimel sau ruj de buze, mai bine puneţi acolo câteva pumni de verdeţuri proaspete de primăvară. Grăbiţi-vă nu în saloanele cosmetice de lux, ci, economisind bugetul familiei şi timpul, experimentaţi, fabricînd produsele cosmetice acasă din ingrediente vii şi naturale.