ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mașina care merge cu apă de mare, aprobată în Europa

Viitorul este al mașinilor care nu merg cu combustibili fosili. O companie a primit aprobarea de a scoate pe șoselele din Europa o mașină cu adevărat extraordinară, care merge cu apă sărată de mare.

Modelul Quant e-Sportlimousine a fost prezentat la Târgul Auto de la Geneva anul acesta și este prima mașină electrică alimentată cu apă de mare, aceasta sursă de energie fiind posibilă cu ajutorul unei tehnologii foarte sofisticate, scrie themindunleashed.org. Ea este construită de compania germană Quant.

Motorul ei electric produce nu mai puțin de 920 de cai-putere și ajunge la 100 km/h în doar 2,8 secunde, atingând viteza maximă de 350 km/h. Nunzio La Vecchia, seful diviziei tehnice a companiei NanoFlowcell, care a conceput acest model, se declara optimist în legatură cu viitorul tehnologiei ce poate schimba regulile pe piața auto.

Testele pot începe

Quant e-Sportlimousine va fi testată pe șoselele din Germania, în urma primirii tuturor aprobărilor necesare de la autoritățile în domeniu. Nu se știe dacă sistemul inovator de alimentare va echipa și alte modele mai ieftine, căci este de așteptat ca prețul acestuia să fie unul foarte mare.

În plus, emisiile poluante lipsesc cu desăvârșire, energia produsă fiind uriașă. „Potențialul tehnologiei NanoFlowcell este mult mai mare, în special în termenii alimentării locuințelor cu energie, precum și în domeniul maritim, feroviar și al tehnologiei aeronautice.

NanoFlowcell oferă o gamă largă de aplicații, fiind o sursă de energie sustenabilă, cu costuri mici și prietenoasă cu mediul înconjurător”, spune Jens-Peter Ellermann, purtătorul de cuvânt al companiei NanoFlowcell.

 

Sursa: agora.md

Marţi, 01 septembrie 2015
Vizualizări: 1576

Citiţi de asemenea

«Noua paradigmă științifică: modele posibile ale viitorului Rusiei și a lumii globale» - așa se numește studiul efectuat...
44
Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
171
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
153
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
179