ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Magie cu lapte: brînză de casă neobișnuită

De obicei, în magazine se vinde brînză de vaci din lapte acru. Între timp, acasă puteți pregăti alte tipuri de brînză, ce va fi mai gustoasă și mai sănătoasă.

Toate acestea sunt ușor de pregătit, da cel mai important se obține un produs gata de întrebuințare de 40 de ori nai repede decît brînza de vaci obișnuită. În plus nu e nevoie de veselă murdară și strecurătoare. Cu siguranță, aceste tipuri de brînză vor fi nu doar pe placul maturilor, dar și copiilor.

Skir

Dacă aveți un borcan de lapte de 1 sau 3 litri de aseară, spre dimineață, acesta deja s-a înăcrit, însă laptele acru nu este încă destul de consistent.

Luați un litru-două de lapte din pachete și puneți-l la fiert, cînd spuma se va ridica spre marginile cratiței, turnați exact atîta lapte acru cît lapte aveți. Apoi continuați să încălzii amestecul și imediat ce zerul va deveni galben-verzui, scurgeți-o.

Turnați substanța închegată într-o farfurie adîncă și apăsați-o ușor cu lingura din toate părțile, pentru a separa zerul. Am obținut skir – brînză din 1:1 lapte acru și lapte dulce. Nu e acră, cu gust de lapte, dar nu de brînză.

Irimșik și ejeghei

Dacă în locul proporției de 1:1 ceți lua doi litri de lapte și un litru de lapte acru, atunci veți obține brînză cu alt gust și consistență, numită irimșik. Aceasta este ținută la foc mai mult timp decît skirul.

Dacă schimbăm proporția invers și luăm de două ori mai mult lapte acru decît lapte, adică doi litri de lapte acru și unul de lapte. Vom obține brînză ejeghei.

La aceste tipuri de brînză trebuie adăugate o jumătate de linguriță de sare și 20 g de unt. Se amestecă cu brînza cît e caldă.

 

Sursa: econet.ru

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 06 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 2052

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
143
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
147
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
220
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
158