ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Magma topită este plină de viaţăMagma topită este plină de viaţă

 

Noile tehnologii sunt în măsură să demonstreze perfect nivelul scăzut de cunoştinţe al oamenilor de ştiinţă despre lume, în general, şi micro-organisme, în special, care există la ziua de azi. În Centrul de geo microbiologie din Danemarca au fost nevoiţi să recunoască: în magma topită în interiorul planetei, în afară de magma, încă fierbe viaţa, principiul de existenţă al cărei nu este inclus în explicaţia biologilor contemporani.

Bacteriile, găsite în magma, au dovedit cea mai mare diversitate genetică, şi temperaturile care prevalează la adâncimi de aproape 300 de metri sub fundul oceanului, nu numai nu le împiedică, dar chiar şi ajută.

Microorganismele au fost descoperite accidental (şi, probabil, nici un om de ştiinţă sănătos la cap nu ar fi fost în stare să caute viaţa în magma fierbinte), când au fost studiate rocile, care conţin fier în compoziţia lor. Deocamdată studiul vieţii noi continuă, dar este deja clar: speciile individuale ale acestor bacterii pot avea caracteristici comune cu clasa Firmicutes, dar este o nebunie să credem că pot fi rude reale.

Bacteriile, ceea ce este logic, sunt anaerobe, nu folosesc oxigen, care practic lipseşte în magmă. Ele folosesc, în mod activ, căldura emanată şi compuşii de fier pentru reacţii de oxidare. Şi se poate afirma că aceste microorganisme, care roiesc acolo,unde anterior în viaţă nimeni nu credea, joacă un rol critic pentru multe reacţii chimice sub suprafaţa pământului şi oceanului.

Savanţii speră că misterioasele "bacterii infernale" ar putea ajuta să înţelegem schimbul între apele subterane şi cele de suprafaţă, pentru că apele subterane în formă de aburi deseori injectează la suprafaţă, iar modul în care acestea reuşesc să se întoarcă şi să completeze rezervoarele subterane rămâne un mister. De asemenea, încă nu sunt clare mecanismele sistemului complex de schimb de căldură între magmă şi suprafaţa, care o acoperă.

Şi, deşi bacteriile au fost găsite doar la Juan de Fuca Ridge - una din plăcile tectonice ale planetei - oamenii de ştiinţă cred că acest tablou se petrece peste tot: pur şi simplu au fost găsite acolo, unde le-au căutat, dar au fost găsite, în primul rând, prea multe specii, şi, în al doilea rând, toată magma studiată pur şi simplu era plină de viaţă.

 

 

Sursa: ecovoice.ru

Vineri, 10 iunie 2011
Vizualizări: 1491

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
335
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232