ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mai multe roșii, mai puține frunze

1. Nu trebuie folosit un sol prea fertil pentru această plantă. Bălegarul (chiar din toamnă) se introduce în perioada vegetației.

2. Nu trebuie udate roșiile în primele 2-3 săptămîni după plantare. Apa turnată în gropițe este suficientă pentru ca formarea unor rădăcini normale. Iar o limitare a în alimentarea cu apă va impulsiona dezvoltarea rădăcinilor.

Dar nici uscarea excesivă a solului nu trebuie admisă. Acest lucru e periculos pentru toate roșiile. Plantele se pot opri din creștere, iar florile – pot cădea. Majorați norma de stropire doar atunci cînd începe creșterea în masă a roșiilor.

Irigarea frecventă a tomatelor în doze mici contribuie la formarea unui sistem de rădăcini la suprafață, fapt ce face plantele mai puțin rezistente la factorii externi.

3. Nu abuzați de alimentarea cu azot la toate etapele de vegetație. Plantele huzuresc și crește doar masa verde, iar legarea roșiilor este amînată. Huzurirea poate fi stopată prin limitarea irigării. De asemenea, are efect și înlăturarea cîtorva frunze de jos.

4. Nici un fel de alimentare cu azot după plantare (doar dacă planta nu suferă de lipsa lui).

Prima alimentare sub rădăcină se face cînd începe a înflori al 5-6 strugure, și doar cu kaliu. Insuficiența de magneziu și microelemente se substituie prin stropirea frunzelor cu aceste elemente.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 16 aprilie 2016 15:00
Vizualizări: 2304

Citiţi de asemenea

Oare într-adevăr prin activitatea sa vitală omul influențează atît de mult planeta, încît este capabil să-i schimbe cicl...
100
Astăzi problemele climatice alarmează întreaga planetă. Se schimbă clima, temperaturile cresc întruna și asta amenință î...
97
Întîmpinarea Anului Nou în așezarea ecologică Sceastlivoe schastlivoe.com este întotdeauna un eveniment frumos de mai mu...
93
Petrecerea Vechiul An în așezarea ecologică Sceastlivoe schastlivoe.com, s-a desfășurat ca întotdeauna distractiv și int...
78