Mai mulți medici și organizații medicale vorbesc despre beneficiile vegetarianismului și veganismului

/ Vizionări: 3474

Poziția Asociației Americane a dietolofilor din 2009, poziția Asociației Americane a Dietologilor și Dietologilor din Canada din 2003, Poziția Dietologilor din Noua Zelandă din 2000, Articolul Institutului Britanic de Alimentație din 2005 - dieta vegetariană planificată corect, inclusiv cea vegană, este sănătoasă și suficientă, poate aduce beneficii în profilactica și tratamentul anumitor maladii, este potrivit pentru orice vîrste, pentru femeile însărcinate și în timpul alăptării, pentru copii și adolescenți, precum și pentru sportivi

1)Poziția Asociației Americane a dietolofilor din 2009, poziția Asociației Americane a Dietologilor și Dietologilor din Canada din 2003, Poziția Dietologilor din Noua Zelandă din 2000, Articolul Institutului Britanic de Alimentație din 2005 - dieta vegetariană planificată corect, inclusiv cea vegană, este sănătoasă și suficientă, poate aduce beneficii în profilactica și tratamentul anumitor maladii, este potrivit pentru orice vîrste, pentru femeile însărcinate și în timpul alăptării, pentru copii și adolescenți, precum și pentru sportivi:

(http://www.slideshare.net/animalrightsadvocates/n-z-d..)

2) Asociația Dietologilor din Australia consideră că dieta vegetariană poate fi foarte sănătoasă.

3) Societatea germană pentru alimentație consideră dieta vegetariană potrivită în calitate de dietă permanentă (http://web.archive.org/web/20050405090907/http:/www.d..)

4) Raportul Departamentului sănătății din Elveția din 2008 recunoaște suficiența dietei vegetariene corect planificate. Se spune că vegetarianismul strict poate fi sănătos.

5) Ministerul Leton al Sănătății consideră că dieta vegetariană și vegană poate fi sănătoasă, asigurînd omul cu toate cele necesare.

Opinia expertului: majoritatea oamenilor ar trebui să devină vegetarieni pînă în 2050
Opinia expertului: majoritatea oamenilor ar trebui să devină vegetarieni pînă în 2050

6) Academia americană a pediatrilor consideră că dieta vegetariană și vegană corect planificată asigură necesitățile alimentare ale bebelușilor și copiilor și contribuie la dezvoltarea lor normală.

7) Un grup de specialiști de la Universitatea Loma Linda din California a monitorizat sănătatea a peste 70 de mii de oameni, în funcție de preferințele lor alimentare. Savanții au comparat starea sănătății oamenilor ce se conducea de principiile alimentației vegetariene cu indicatorii similari ai amatorilor de carne.

Specialiștii au ajuns la concluzia că vegetarianismul contribuie la ameliorarea sănătății, fapt ce se reflectă asupra longevității vieții, majorînd-o în medie cu 12%/

În opinia autorilor studiului, acest fapt este explicabil: alimentația vegetariană presupune utilizarea produselor de origine vegetală – fructe și legume, bogate în vitamine, minerale și alte substanțe utile, ameliorînd astfel activitatea organismului. În primul rînd, a sistemului cardiovascular.

Precum au demonstrat rezultatele studiului, oamenii, ce mențin o dietă vegetariană, sînt supuși cu 19% mai puțin riscului îmbolnăvirii de inimă și suferă cu mult mai rar de hipertensiune arterială.

Totodată, vegetarienii riscă într-o măsurămai mică să sufere de diabet zaharat și practic nu suferă de insuficiență renală.

 

Sursa: lubodar.info