ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentareMaladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentare


"1 dolar investit în promovarea unui mod de viaţă sănătos al populaţiei, economiseşte statului aproximativ  7 dolari, - a declarat în cadrul conferinţei din Moscova "O alimentaţie sănătoasă  este baza unui mod de viaţă sănătos” expertul internaţional în alimentaţie sănătoasă, directorul Institutului Sănătăţii Optimale Nutrilite, dr. Duke Johnson.

În discursul său, dlui a vorbit despre un concept nou în sistemul de sănătate occidental - o sănătate optimală. Conceptul de sănătate optimală s-a născut ca răspuns la răspândirea globală tot mai rapidă a maladiilor cronice, care în majoritatea cazurilor sunt cauza decesului. În ultimii 50-70 de ani se dezvoltă astfel de boli cronice, cum ar fi insuficienţa cardiacă şi diabetul, cancer, boala Alzheimer. De exemplu, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă o creştere substanţială a numărului bolnavilor de diabet zaharat de al II-lea tip, introducând această maladie pe lista pandemiilor mondiale.

Anual, cheltuielile pentru asistenţa medicală din întreaga lume sunt în creştere, dar ele nu rezolvă problema maladiilor cronice. Potrivit dr. Duke Johnson, există o decizie, care ar putea schimba situaţia creată şi reduce semnificativ costurile asistenţei medicale. Drept soluţie sunt investiţiile în promovarea unui mod de viaţă sănătos şi prevenirea riscului bolilor cronice.

Spre regret, după cum a menţionat specialistul, majoritatea ţărilor din lume răspunde la probleme de sănătate a naţiunii la nivel mondial în regimul post factorum. Scopul specialiştilor în acest domeniu – de a lua toate măsurile pentru a învăţa guvernul a fi "proactiv", pentru a reduce riscul apariţiei maladiilor.

Deci, ce înseamnă o sănătate optimală? Sănătate optimală - este sănătatea maxim posibilă, pe care un om o poate poseda în scopul de a reduce riscul bolilor cronice premature.

Problema maladiilor cronice a apărut în Statele Unite în 1910 ca o consecinţă a erei de industrializare.

 

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentare

 

Proprietarul unui punct de reţea fast-food poate fi o persoană, care absolut nimic nu pricepe la gătit. El poate să nu posedă neapărat calităţi, care sunt, de obicei, aşteptate de la un proprietar de restaurant de succes.  Totodată, cu achiziţionarea licenţei, el primeşte instrucţiuni detaliate, care reglementează fiecare pas.

În China, unde producerea de masă a alimentelor s-a început doar în 1990, experţii se aşteaptă la o creştere a maladiilor de inimă şi de diabet peste 20 de ani.

 

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentareÎn general, în baza statisticilor colectate în 30 de ţări diferite din întreaga lume, putem afirma cu încredere că, orice ţară, care duce un stil de viaţă industrial şi produce alimente industriale, în mod obligatoriu, se confruntă cu o creştere a bolilor cronice.

 

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentareÎn Rusia, ca şi peste tot în lume, progresează maladiile cronice. Şi pentru ultimii 50 de ani principalul motiv  este  stilul de viaţă greşit şi alimentaţia incorectă.

Dr. Duke Johnson susţine că dezvoltarea maladiilor cronice în masă nu depinde de genetică, ci de modul de viaţă.Există  factori de risc pentru maladii cardiovasculare: ereditatea, nivelul crescut al colesterolului, tensiunea arterială, fumatul, consumul insuficient de fructe şi legume, obezitatea şi un mod de viaţă sedentar, fumatul. Nivelul ridicat de homocisteină în sânge afectează metabolismul omului. Reducerea funcţiei iroidiene, diabet, inflamaţie, lipsa de acizi omega-3 in dietă, stresul şi depresia agravează riscul apariţiei maladiilor cronice. Dar medicina modernă poate controla aproape toţi aceşti factori de risc, cu excepţia eredităţii.

Alţi factori de risc includ poluarea mediului, folosirea excesivă de sare, alimente prăjite, lipsa de activitate fizică, cantităţi insuficiente de fructe şi legume. Cancerul, de asemenea, este cauzat de nivelul crescut de inflamaţie şi de stres.

 

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentare


Factorii de risc pentru diabet de tip II:

Maladiile cronice sunt o consecinţă a fabricării industriale a produselor alimentare

 

Ultimul factor de risc - obezitatea.


Dr. Duke Johnson a ridicat problema fructelor şi legumelor comestibile. Fructe şi legume sunt pline de fitonutrienţi, iar astăzi multe cercetări arată că, acestea pot reduce riscul maladiilor cardiovasculare, cancerului şi diabetului.
Consumul fructelor şi legumelor este necesar şi acestea ar trebui să fie de diferite culori, deoarece culoarea plantelor depinde de conţinutul fitonutrienţilor, cu care această plantă la moment este bogată, iar noi avem nevoie  de toţi fitonutrienţi şi, în consecinţă, de toate culorile, - spune dr. Duke Johnson.

În 2010, OMS a evaluat că o treime din populaţia lumii nu consumă vitamine, minerale si fitonutrienţi. Astfel,  starea de deficit a vitaminelor se răspândeşte foarte repede, şi, prin urmare, sănătatea populaţiei din lume este departe de normă.

Exerciţii fizice, pur şi simplu activitatea fizică sunt necesare – şi este indiferent, dacă vă antrenaţi în sala de gimnastică, sau pur şi simplu aţi ieşit la o plimbare pe stradă, sau vă jucaţi cu copiii dvs., atâta timp cât nu sunteţi în faţa televizorului, şi vă mişcaţi constant.
"Dacă locuiţi într-o clădire înaltă, aş recomanda cu 2-3 etaje până la apartamentul dvs. să mergeţi pe jos, să parcaţi maşina la capătul  parcării. Orice mişcare a corpului dvs. va avea un impact pozitiv asupra sănătatea dvs. La fel de importantă este şi atitudinea pozitivă ", - a declarat dr. Duke Johnson.

În ultimii 10 ani s-a efectuat o mulţime de cercetări despre somn. Durata normală a somnului - 7-8 ore pe zi. Anume acest lucru duce la longevitate. Durata redusă a somnului conduce la creşterea proceselor de inflamare în organism.

Noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să trecem controlul medical regulat.

Şi, în sfârşit, un mediu sănătos şi o bună igienă.

„Astăzi toate aceste etape pot fi trecute de sine stătător. Puteţi începe lent, să vă deplasaţi într-o direcţie corectă - un pas azi, mâine - pasul următor. De exemplu, eu pot să nu mai muncesc din greu pentru a îmbunătăţi modul meu de viaţă. Şi motivul este că toate acestea au devenit o normă pentru mine, ceva natural. Alimente sănătoase îmi fac plăcere. Am o mare activitate fizică. Petrecem timpul cu familia, şi este un timp activ. Sănătatea optimală este posibilă pentru toţi ruşii, care sunt dispuşi să-şi asume responsabilitatea personală pentru propria sănătate. Şi rolul statului este de a învăţa oamenii toate aceste elemente care influenţează modul nostru de viaţă. Ca rezultat, vom economisi sume enorme de bani pentru sănătatea publică, iar sănătatea optimală va deveni o garanţie a economiei optime", - conchide Dr. Duke Johnson.

 

Duke Johnson, expertul internaţional

Sursa

Miercuri, 26 ianuarie 2011
Vizualizări: 3395

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
818
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
226
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
343
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
289