ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Marele Zid Verde African

Asupra proiectului "Marele Zid Verde" lucrează 21 de țări din Africa. Participanții "construiesc" un zid viu de copaci la granița de sud a deșertului Sahara, menit să prevină pustiirea continentului.

După finalizarea proiectului, în 2030, aceasta ar trebui să devină cea mai mare structură vie de pe planetă.

În proiect au fost investite deja aproximativ 8 miliarde de dolari. Pe lîngă țările africane, partenerii sînt și Banca Mondială și guvernul francez.

Proiectul este implementat în regiunea Sahel - regiunea tropicală savană, trecerea dintre Sahara în nord și terenurile mai fertile din sud. Anterior, în Sahel era multă de vegetație, însă efectele creșterii populației, gestionarea incorectă a terenurilor și schimbările climatice au făcut-o infertilă.

În prezent, în Nigeria au fost restaurate aproximativ 5 milioane de hectare de terenuri degradate, în Senegal au fost deja plantați aproximativ 12 milioane ha cu copaci rezistenți la secetă, în Etiopia - 15 milioane ha.

În afară de combaterea deșertificării, proiectul creează noi locuri de muncă, alimentează rezervele de apă potabilă, asigurînd orașele rurale cu rezerve suplimentare de hrană.

Scopul final al proiectului este de a restabili 100 de milioane de hectare de terenuri degradate, de a absorbi cel puțin 250 de milioane de tone de CO2 din atmosferă și de a crea 10 milioane de locuri de muncă în zonele rurale din Africa pînă în 2030.

Proiectul de combatere a deșertificării a fost realizat doar în proporție de 15%, însă deja acest lucru ne-a convins că peretele își îndeplinește cu adevărat menirea.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 29 iunie 2020 10:00
Vizualizări: 1389

Citiţi de asemenea

Când o persoană iese pe câmp cu coasa sau cu hârlețul, ea poartă cu sine nu doar un instrument, ci și cunoștințe. Aceste...
40
1. Introducere: Paradoxul cruzimii japoneze Al Doilea Război Mondial a lăsat în urmă biblioteci întregi de durere. Prin...
81
Atunci când ceasurile își pierd sensul, oamenii încep din nou să asculte natura. În culturile vechi, timpul nu era măsur...
71
Mirosul ierbii proaspăt cosite, vuietul unei furtuni care se apropie, ceața lipicioasă dinaintea primei zăpezi... Înaint...
79