ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mărul crescut din semințe (+Foto)

Acum vreo 15 ani pe malul piriului unde locuiesc, in fata casei a rasarit un pui de mar dintr-o saminta dusa de pasarele (sau dintr-un cotor de mar aruncat). La inceput am crezut ca e mar paduret, dar dupa ce a inflorit si a fructificat am luat cunostinta de fructele sale mari, zemoase si gustoase.

Acum este un mar in toata regula care o data la doi ani rodeste cam 3 cosuri mari de mere aromate. Acest soi de mere nu este altoi deoarece a crescut spontan, dar nu este nici paduret, pentru ca merele padurete sint mici si foarte acre chiar daca sint coapte. Si un consatean din sat mi-a spus ca are si el unul acasa in gradina care creste tot linga un piriias, de unde am concluzionat ca ii place mult umezeala.

Acestor mere le-am zis salbatice. Ele nu tin peste iarna, sint cam 3-4 la kg, sunt acre acum in octombrie dar dupa ce se coc (se ingalbenesc), sunt foarte parfumate si gustoase.

Ca si pom nu trebuie stropit,curatat sau dat cu ingrasaminte.Deci si natura ne poate oferi surprize,deoarece acest mar (zic eu) a rasarit dintr-o saminta din mar cultivat. Poate daca am avea rabdare sa obtinem puieti de mar din seminte din soiuri diferite ar iesi diferiti hibrizi cu mere frumoase si arome diferite.

 

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

Яблоня из семечка - реальность

 

Sursa: bloguluiflorica.blogspot.com

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 03 iunie 2015 15:32
Vizualizări: 9942

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
189
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
257
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
265
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
277