Masala – o băutură sănătoasă împotriva răcelii
Masala nu este doar ceai, ci o băutură ce trebuie utilizată de cei care se străduiesc să adopte o alimentație corectă și au grijă de siluetă. Această băutură îmbunătățește metabolismul și, în plus, reduce foamea. Printre altele, un astfel de ceai poate fi un bun suport pentru organism în timpul unei răceli.
Există mai multe rețete originale de preparare a unui astfel de ceai, dar cel mai răspîndit este cel prezentat mai jos:
Astfel, pentru prepararea ceaiului masala, e nevoie de o jumătate de litru de lapte degresat, un litru de apă, 5 linguri de ceai, 2 lingurițe de miere, 200 g de ghimbir zdrobit (ras sau trecut prin blender), 6 boabe de piper, o lingură de scorțișoară și condimente după gust – vanilie, cuișoare, nucșoară.
Ordinea de pregătire este după cum urmează:
Trebuie adusă apa la fierbere și de adăugat ghimbir și mirodenii. În timp ce apa fierbe la foc mic, se adaugă lapte și apoi ceai. Băutura trebuie lăsată să fiarbă timp de aproximativ cinci minute, apoi se lasă să se infuzeze. După asta se strecoară.
Deoarece o astfel de băutură are un efect revigorant și tonifiant, este mai bine să fie consumată dimineața.