ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Masterplan Velo va dubla numărul călătoriilor cu bicicletele la Zurich (+Video)
 

Pentru a face față problemelor suprasaturării traficului stradal, Consiliul Local al oraşului Zurich a început implementarea programului "Transport urban 2025". Acesta este menit să asigure implementarea unei politici a transporturilor coerentă, bazată pe proiecte-cheie, în special, pe cel al dezvoltării transportului public, mersului pe jos și cu bicicleta.

 

 

Cel mai important elementul al programului este Masterplan Velo ‒ Planul general de dezvoltare a ciclismului, bazat pe faptul că utilizarea pe scară largă a bicicletelor va reduce consumul de energie, emisiile de gaze, care poluează atmosfera, dar și nivelul zgomotului în oraș.

Precum afirmă autorii Masterplan Velo, două treimi din locuitorii Zurichului au biciclete proprii, dar numai o treime dintre ei folosesc vehiculul cu două roți în calitate de transport curat în mod regulat. Pentru activizarea acestui potențial neexploatat, Masterplan Velo stabilește pentru autorități și cetățeni trei obiective.

Primul obiectiv – este mărirea considerabilă a cotei bicicletelor raportat la volumul total al transportului. În cifre, ţelul final este indicat ca dublare a numărului de călătorii cu bicicleta a orăşenilor către anul 2025 din contul reducerii călătoriilor cu mașina pe distanțe scurte.

Al doilea ‒ sporirea securităţii. Va trebui redus la maxim riscul de accidente și vătămări, pentru ca bicicliști și șoferii să se simtă în siguranță pe parcursul călătoriilor sale prin oraş.

În sfîrşit, cel de-al treilea obiectiv ‒ creșterea numărului grupurilor sociale ale populaţiei, concentrate pe utilizarea bicicletei în calitate de transport. Popularizarea bicicletei, în special, în rîndul tinerilor și copiilor.

Activităţile prevăzute în plan se desfășoară pe trei direcţii principale: crearea unei infrastructuri urbane prietenoase pentru bicicletă, dar mai ales a unei infrastructuri sigure, încetăţenirea toleranței faţă de bicicliști prin îmbunătățirea gradului de informare a populaţiei și creșterea nivelului controlului, popularizarea bicicletei cu ajutorul unor programe educaționale și altor activități.

În cadrul planului se vor desfăşura o serie de acțiuni practice. Recent, un laborator special a studiat bordurile urbane. Rezultatele studiului au fost făcute publice la începutul lunii aprilie a acestui an și vor fi folosite pentru reformarea standardelor construcției drumurilor.

Există şi alte evenimente mult mai amuzante și notabile pentru locuitorii orașului. Spre exemplu, deschiderea la 13 aprilie, a primei cafenele Velo, principiile de lucru ale căreia le puteţi afla, vizualizînd materialul video.

 

Masterplan Velo удвоит число велосипедных поездок в Цюрихе (+Видео)

 

Nu demult, compania cu sediul la Copenhaga „Copenhagenize Design Co” a publicat clasamentul gradului de prietenie al orașelor europene faţă de bicicliști. După cum se poate observa din grafic, Zurichul pînă cînd nu se află printre lideri, sperăm însă ca asemenea proiecte precum Velokafe nu vor trece neobservate.

 

Autor: Alexei Norkin

 

 

 

 

Sursa: facepla.net după materialele Stadt Zürich

 

Vineri, 17 mai 2013
Vizualizări: 1835

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
66
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
195
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
84
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
88