ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mătreață: misiune posibilă ©

Cineva a văzut asta la alții și instant apare gândul: „de m-ar feri pe mine năpasta”. Cineva s-a confruntat cu această problemă și a simțit pe propria piele multitudinea de incomodități. Este vorba despre mătreață. ”Solzi” albicioși care conferă coafurii un aspect neîngrijit și care se împrăștie urât pe umeri. Iar dacă mai e iritat și scalpul, atunci avem un caz absolut de neinvidiat.

Перхоть: найти и обезвредить ©

Unii dau vina pe îngrijirea necorespunzătoare a părului, încearcă să rezolve problema cu produsele cosmetice și... eșuează. Aici este nevoie de o abordare mult mai delicată. Vestea bună este că cauzele matreții sunt bine studiate, iar remediile eficiente există și sunt disponibile. Dar să le luăm pe rând.

A cui e vina?

Ceea ce numim noi mătreață, experții asociază cu dermatita seboreică. Fenomenul dat are origine fungică — de vină este Malfurzia furfur sau Pityrosporum ovale. Această ciupercă de drojdie aparține florei patogene condiționate. Adică există pe pielea fiecăruia dintre noi și, dacă organismul este sănătos, nu provoacă probleme.

Перхоть: найти и обезвредить ©

Dar, dacă sănătatea este dezechilibrată, Malassezia furfur începe să se înmulțească accelerat, stârnind haos și mătreață. Iată cei mai răspândiți "catalizatori":

Dereglări hormonale;

Imunitate scăzută, deficiența de vitamine;

Malnutriția;

Stresul.

Utilizarea unui șampon nepotrivit poate și el dăuna scalpului. Dacă pH-ul pielii se schimbă pe partea alcalină, aceasta își pierde protecția, devine prea uscată și începe a se exfolia.

Cel mai adesea de dermatită seboreică suferă adolescenții, deoarece în perioada de pubertate, corpul lor se confruntă cu o adevărată furtună hormonală. Dar și persoanele mai mature pot avea asemenea probleme.

Перхоть: найти и обезвредить ©

Ce e de făcut?

Din start vă spunem: „pastila magică”, care ar vindeca instant, pur și simplu nu există. Totuși, utilizând produse de igienă corespunzătoare și o abordare sistematică, succesul este garantat. Întregul complex de acțiuni pentru combaterea matreții poate fi împărțit în două categorii:

Terapie antifungică;

Profilaxie.

Cum să ”îmblânzești” Malassezia furfur

În cazuri dificile tratamentul este prescris de un medic tricholog, iar la primele simptome, funcționează perfect utilizarea produselor cu un pH neutru și o formulă specială seboreică.

Unul dintre aceste produse este Cosmeplant — complex de îngrijire format din șampon și loțiune, destinat scalpului sensibil. În componența acestuia este inclus: propolis, extracte de salvie, dar și climazol - un medicament antifungic de nouă generație.

Перхоть: найти и обезвредить ©

În caz că după 5-6 aplicații nu observați ameliorări, consultați un specialist. Este posibil să aveți nevoie de un tratament mai profund și de cercetări a stării de sănătate. Aveți grijă de sănătate După cum ați înțeles, activitatea acestei ciuperci insidioase depinde foarte mult de bunăstarea organismului. Prin urmare, în paralel cu utilizarea șampoanelor și loțiiunilor terapeutice, întăriți-vă imunitatea. Pe lista celor mai simple și eficiente măsuri:

Renunțarea la fumat și alcool, sau cel puțin reduceți consumul acestora.

O cură cu complex de vitamine.

Sunt necesare în special vitaminele A, E, B, C.

Binevenite sunt și microelementele:

calciu,

zinc,

cupru.

Normalizarea alimentației. În primul rând, regimul: luați un mic dejun copios, astfel încât cina să fie una lejeră. În al doilea rând, limitați consumul de produse picante, grase și sărate. Atenție la carbohidrați — este recomandabil să-i reduceți.

Перхоть: найти и обезвредить ©

Și cât mai puțin stres. Nu dați mătreții nici o șansă!

Vineri, 15 noiembrie 2019
Vizualizări: 527

Citiţi de asemenea

În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
130
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
147
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
207
Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
316