Măturile pentru saună și proprietățile benefice ale lor

/ Vizionări: 1762

Fiecare dintre ele are particularitățile sale:  - Din mesteacăn acumulează fierbințeala, masează pielea. Funzele, mugurii, scoarța și sucul de mesteacăn au proprietăți curative, de aceea, măturile din mesteacăn sunt populare în saune.

Fiecare dintre ele are particularitățile sale:

- Din mesteacăn acumulează fierbințeala, masează pielea. Funzele, mugurii, scoarța și sucul de mesteacăn au proprietăți curative, de aceea, măturile din mesteacăn sunt populare în saune. Mătura din mesteacăn este de neînlocuit în cazul durerilor musculare și articulare, de exemplu, după lucrul fizic greu.

- Din stejar are proprietăți calmante și antiinflamatoare. Sunt foarte utile pentru persoanele care au activități fizice și mentale încărcate. Măturile din stejar sunt recomandate pentru pielea grasă.

- Din eucalipt conferă o aromă deosebită;

-din ienupăr va contribui la ameliorarea circulației sîngelui, după proprietățile bactericide nu are asemănare.

- Din urzică este un remediu excelent împotriva sciaticii și maladiilor articulațiilor.

- Din vetrice este bună pentru persoanele ce suferă de boli cronice ale rinichilor și vezicii urinare.

- Mătura din pelin va conferi o aromă deosebită, dar e prea puternic, încît unii ar putea să nu reziste. În acest caz, puteți combina 1-2 ramuri de pelin cu mătura din mesteacăn. Aroma va fi mai slabă, iar efectul curativ – suficient.

- Mătura din scoruș este moale, mlădioasă. Ea dezinfectează bine aerul din baie.

- Mătura din tei are proprietăți antipiretice, bronholitice, bactericide și diuretice.

Fiecare mătură este folositoare și bună în felul său. Este important să știm cînd trebuie aplicată. Cel mai bine ar fi să utilizați mături verzi, doar ele conțin multe uleiuri eterice, fitoncide și alte substanțe biologice active.