Medicii au recunoscut oficial excursii la Cernobîl inofensive pentru sănătate!

/ Vizionări: 11760

Specialiştii Centrului Medical de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Poluării Radioactive susţin că turismul în zona de excludere Cernobîl este absolut inofensiv pentru sănătate.

 

Medicii au recunoscut oficial excursii la Cernobîl inofensive pentru sănătate! 

Cea mai mare stație electrică solară va apărea la Cernobîl (+Video)
Cea mai mare stație electrică solară va apărea la Cernobîl (+Video)

 

Acest lucru a fost anunţat de şeful departamentului de coordonare, planificare şi analiză al cercetărilor ştiinţifice al Centrului, Anatolie Ciumac, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Kiev.

Potrivit dlui, turul de o zi şi chiar o excursie de câteva zile în zona de excludere Cernobîl sunt inofensive pentru sănătatea umană. Dlui a subliniat că ghizii turistici nu duc vizitatorii la reactor, acolo unde poate fi obţinută o mică doză de radiaţii, ci pur şi simplu arată oamenilor locuri interesante, în care este imposibil de a obţine o doză semnificativă de radiaţii pentru organism. Medicii spus că doza de radiaţii în timpul unei excursiei în zona de excludere, este comparabilă cu cea, care poate fi primită, zburând deasupra acestui teritoriu în aeronavă.

„Pot afirma că, nu există nici o ameninţare pentru oamenii care vin să viziteze zona. Emisiile provenite din termocentrala la Kiev, în care sunt arse cărbunele, probabil, sunt mai periculoase, din punct de vedere al poluării radioactive”, - a spus A.Ciumac.

 

 

Sursa: 1c-club.com