Mediu de habitat. Daruri de toamnă (Video în rusă)
Mediu de habitat. Daruri de toamnă (Video în rusă)
Ţara: Rusia
Anul: 2010
Gen: Documentar
Regizorul: Kurzanov Serghei
Durata: 00:42:26
Descriere:
Scopul lor – a creşte şi a vinde cât mai multe dovleci, ardei, castraveţi, harbuji şi zămoşi. Scopul nostru – a învăţa să alegem cele mai proaspete şi mai inofensive cadouri de toamnă ...
Această boabă miraculoasă cântăreşte 18 kg. Pentru a creşte aceasta, au fost necesare şi eforturi considerabile. Două ori pe săptămână, harbuzul a fost udat cu generozitate cu îngrăşământ - azot şi uree. Acesta a crescut mare şi frumos. Dar categoric nu se recomandă să-l consumaţi şi chiar să-l gustaţi.
Fermă la care au crescut roada în modul descris - 150 de tone de harbuji - a fost descoperită în regiunea Rostov. Emisiunea televizată "Mediu de habitat" împreună cu colaboratorii Departamentului pentru controlul producţiei agricole a efectuat o acţiune privind distrugerea harbujilor nemijlocit pe bostănărie… Aceşti harbuji nu vor otrăvi pe nimeni.
Fructe, legume şi pomuşoare proaspete au apărut pe rafturi în ciuda verii secetoase. "Numai din grădină", - ne asigura vânzătorii, - totul este proaspăt şi util". Ei preferă să nu vorbească despre faptul, că creşterea fructelor şi legumelor, fără substanţe chimice într-o vară fierbinte este foarte dificilă.
Scopul lor – a cultiva în perioada verii cât mai multe dovleci, ardei, castraveţi, harbuji şi zămoşi. A strânge cât mai multe ciuperci şi pomuşoare. Şi a le vinde nouă cu orice preţ. Sarcina noastră - a învăţa să alegem cele mai proaspete si mai inofensive daruri de toamnă - fără nitraţi, pesticide şi radionuclizi.
Vara anului 2010 a fost fierbinte şi secetoasă. Din aceasta cauza, pe câmpii a apărut un numar record de muşte de zămos şi alţi dăunători. Nu este roadă - nu este nici câştig. Prin urmare, fermierii au tratat plante cu pesticide mai des, decât de obicei. Struguri, mere, prune şi pepeni. Aceste fructe fac parte din categoria „de risc”. Acestea sunt preferate, în special, de dăunători şi, prin urmare, anume ele pot fi tratate cu pesticide. Există oare în struguri, mere sau zămoşi pesticide sau nu? Pentru a răspunde corect la această întrebare, trebuie să ducem fructe la laborator. Dar există şi o modalitate casnică de a distinge fructul, otrăvit cu pesticide. După miros.
La pieţe mari fructe şi legume sunt verificate, cum se spune, din toate părţile. Există un laborator, care analizează legume. Şi vânzătorii au documente pentru marfă. Oare acest lucru înseamnă că putem procura fructe şi legume, cu o conştiinţă curată, la pieţe? Am decis să verificăm acest lucru. La cererea noastră, fermierii o săptămână au udat castraveţii cu substanţe chimice. Am strâns o roadă periculoasă, şi am încercat s-o vindem la o piaţă din Moscova. În laboratorul pieţii au testat castraveţii .... Şi au permis să le expună pe tejghea.
Cum să alegem vinete, dovlecei ardei şi ceapa? În stare proaspătă şi fără nitraţi. Împreună cu colaboratorul Institutul de Cercetare pentru creşterea plantelor şi producerea seminţelor, mergem la piaţă. Expertul ne arată cum să distingem corect legume.
Ardeii şi castraveţii muraţi, caviarul din vinete şi dovlecei, compoturi de casă şi gemuri. Multe gospodine în toamnă fac stocuri pentru iarnă. Pentru ca produsele alimentare să fie conservate după reguli ar trebui să alegem corect dispozitivul pentru închiderea borcanelor în conserve. Am aflat cu care maşină este mai convenabil să conservăm borcane. Şi care dintre ele închid în mod hermetic, astfel încât compoturi sau murături să stea toată iarna.
Daruri de toamnă ... Cum să învăţăm să le folosim fără a dăuna sănătatea? Cum să devenim experţi în materie de securitate alimentară vă va ajuta noul film din seria "Mediu de habitat".