ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mediu de trai. Medicamente false (Video)
Descriere:

Pastila care provoacă dureri de cap. Capsula de la care vi se face negru înaintea ochilor. Fiola care ucide. Medicamente false. Antibiotice, hormoni, analgezice.

Împotriva medicamentelor false luptă poliţia, medicii şi Roszdravnadzor (control de stat). Şase ani de închisoare îi ameninţă pe producători de pastile periculoase. Dar acest lucru se întîmplă dacă cineva a murit din cauza medicamentelor false. Numai că pacienţii de mai multe ori nu mor de falsuri. Ei mor de pneumonie, cancer, atac de cord. Deoarece medicamentul fals nu tratează. Dacă ar fi fost adevărat, probabil, bolnavii ar supravieţui. Numai că este aproape imposibil de dovedit acest fapt.

Cauzele penale pentru contrafacerea medicamentelor pot fi numărate pe degete. În ultimii ani, doar cîţiva escroci au nimerit în închisoare pentru fabricarea falsurilor. Iar medicamentele contrafăcute continuă să apară pe rafturile farmaciilor.

Cu ce sunt periculoase medicamente false? De ce ele se vînd la farmacii? Şi cum să distingem un produs contrafăcut? Aceste probleme ne preocupă pe fiecare dintre noi.

Imitaţiile de brand-acesta este cel mai frecvent tip de fraudă. "Coldrex" sau "Efferalgan" nu sunt fabricate de producătorii autentici ,ci de firma „Coarne şi copite”. Ambalajele sunt exact aceleaşi, iar ce este în interior - greu de spus. Cele mai multe ori sunt materii prime de calitate proastă, prelucrate fără respectarea proporţiilor necesare. La Sankt Petersburg departamentul de poliţie a arestat o secţie ilegală pe teritoriul unei întreprinderi mari care comercializa producţia farmaceutică angro. În timpul nopţii aici făceau „Theraflu” . Acest medicament se vindea în farmaciile din întreaga Rusie. Experţii noştri vă vor arăta cum în condiţii de casă puteţi distinge remediul fals de la cel autentic.

Cine este de vină că medicamentele contrafăcute nimeresc în farmacii? Pentru a găsi o verigă slabă a acestui lanţ, am hotărît să devenim pentru un timp producătorii de falsuri. Aşa cum se spune, să prindem trişorii "pe o momeală vie". Ce a ieşit din această aventură - veţi vedea în film.

Companiile angro sunt cauza principală a durerilor de cap la Roszdravnadzor. Ele creează pe piaţă o reţea de intermediari. Înainte de a ajunge la farmacie, medicamentele sunt vîndute, cumpărate, vîndute din nou şi din nou cumpărate. Din acest motiv, preţul creşte de mai multe ori. La sfîrşitul lunii noiembrie, a fost efectuată inspecţia companiilor angro din partea procurorului. După aceea, mai mult de o mie de angrosişti au fost nevoiţi să reducă preţurile.

Cum să distingem produsul fals de cel original? Unde să cumpărăm "medicamentul potrivit" şi unde să ne plîngem, dacă vi s-a vîndut un fals? Despre acest lucru vorbesc medicii, poliţiştii, reprezentanţii de Roszdravnadzor, producătorii medicamentelor false şi pacienţii afectaţi de falsuri.

 

 

 

 

Sursa: 1tv.ru

 

Duminică, 18 decembrie 2011
Vizualizări: 1864

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
205
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
209
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
508
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
207