ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Medvedev affirmă despre necesitatea de a introduce un curs de ecologie la şcoalăMedvedev affirmă despre necesitatea de a introduce un curs de ecologie la şcoalăPreşedintele FR Dmitri Medvedev declară că este necesar de a combate analfabetismul ecologic din Rusia, şi constată că, formarea conştiinţei ecologice la populaţie este imposibilă  fără predarea cursului de  ecologie la şcoală.

"Sunt de acord că trebue să luptăm cu analfabetismul ecologic şi  indiferenţa. Şi, apropo, nu avem nici un curs de ecologie normal în programul şcolar. Despre acest fapt mi-au raportat recent ecologiştii. Dacă într-adevăr nu vor acorda nici o atenţie acestei întrebări chiar din vârstă fragedă, dacă ecologia nu va deveni unul dintre cursurile care sunt predate la şcoală, aunci oamenii nu vor avea nici o conştiinţă ecologică normală", - a spus preşedintele în blog-ul său video.

El a menţionat că în această situaţie trebuie să fie abordate şi alte probleme.

"Desigur, în acelaşi timp noi trebuie să căutăm soluţii la o serie de alte probleme care se referă la autorităţile regionale, municipalităţi, problemele de distribuire corectă a obiectelor naturale, de comunicare cu publicul ecologic", - a spus el.

"În blog-ul meu văd o mulţime de comentarii pe tema mediului înconjurător. Poporul nostru se plânge de poluarea mediului, de faptul că oraşele şi localităţile lor există în condiţii  de limită a standardelor, de concentraţie a tuturor tipurilor de emisii, că trăiesc alături de gunoişti şi deşeuri. Cum să depăşim acest lucru? Trebuie singuri să ne ocupăm de aceasta, să facem ordine în ţară, cum se spune. De exemplu, Ruslan din regiunea Briansk, este de părere, că este necesar să adoptăm urgent legi care vor reglementa comportamentul cetăţenilor în această sferă. Igor Guliaev din Moscova propune să investim în educaţia ecologică. Idei simple, dar absolut corecte", - a spus Medvedev.

Preşedintele este convins că, de la eforturile consolidate, de la acţiunile fiecărui cetăţean depinde foarte mult.

"Fiţi atenţi la experienţa internaţională: preocupările legate de mediu se încep cu fiecare individ concret. Dacă omul este atent, tandru faţă de casa lui, mediul înconjurător, atunci el ridică aceste probleme şi în comunicarea cu autorităţile şi face tot posibilul ca ele să nu nimerească într-un impas. Şi dacă este necesar, face proteste pe această temă ", - a spus Medvedev.

El citează exemple pozitive pe care Rusia ar trebui să le înveţe.

"Cunoaştem cu toţii ţările unde problema ecologică este adusă la perfecţiune. De exemplu, în Finlanda, o rafinărie şi unul dintre terminalele de petrol, cele mai mari din Europa, sunt situate în apropierea unei rezervaţii.  Şi se pare că ei pot trăi alături. Deci, putem instala ţeavă"şi, pe altă parte, putem  merge să  ascultăm cântecul păsărilor, să respirăm aerul curat, şi să ne bucurăm de viaţă. Este un exemplu foarte bun", -  a spus preşedintele.

"Există astfel de exemple, şi în ţara noastră. Acestea sunt obiectele noi. Nu vreau să spun că sunt absolut ideale, din punct de vedere al mediului, dar obiectele moderne, care au fost construite în Extremul Orient, regiunea Irkutsk şi în alte locuri, deja sunt totuşi contemporane. Apropo, uneori, putem cita şi alte exemple la noi, unde se petrece modernizarea procesului de producţie existent. Recent am vizitat combinatul din Novolipetsk. Tot ce s-a făcut acolo, procesul de producţie modern - este un standard complet nou. Dar astfel de exemple, din păcate, nu sunt numeroase", - a adăugat el.

Medvedev a promits să ridice problema ecologiei, "ecologiei vieţii", în discursul său viitor către Adunarea Federală.Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 iunie 2010 14:47
Vizualizări: 4015

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
294
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
261
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
366
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
878