ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Megaliții din Rusia: moștenirea unei vechi civilizații?
Megaliții sunt una dintre cele mai misterioase enigme ale lumii. S-ar părea că megaliții din Rusia ar trebui să prezinte un mare interes pentru cercetători. În special, cele mai multe dintre descoperiri inexplicabile au fost făcute în Peninsula Kamceatka, Siberia. Dar mulți oameni de știință ruși pentru un motiv oarecare  prin toate forțele încearcă să se distanțeze de studierea artefactelor uluitoare.

La 230 km de la satul Tigil din Peninsula Kamchatka, turiștii au găsit obiecte ciudate din piatră de formă cilindrică. Călătorii au raportat despre descoperirea misterioasă și în curând a sosit acolo o expediție arheologică. Mai târziu, Iurie Golubev, unul dintre cercetătorii obiectelor megalitice, a recunoscut :
 

" Ne-am dus în locul indicat și la prima vedere nu am înțeles ceea ce am văzut. Am găsit sute de cilindri în stare perfectă, ca și cum ar fi fost înghețați pentru o perioadă de timp. Este uimitor, dar vârsta descoperirii este de aproximativ 400 de milioane de ani! Sunt oare urme de o civilizație dispărută cu mult timp înainte?

Participanții la expediție etno-ecologică Baikal - 2005, prima parte a proiectului Marele Triunghi rusesc și-au pus scopul de a explora structurile de piatră, care au fost numite "Stonehenge rus".

Unul dintre primele puncte ale studiului a fost muntele Erd (valea râului Anga), considerat de șamanii Olkhon sacru. Dar cel mai surprinzător este faptul că muntele are o origine artificială. Despre acest lucru spune forma lui care nu poate fi creată de natura. Unii cred că muntele a fost construit din piatră, dar timp de multe secole a fost acoperit cu vegetație densă.

Мегалиты России

 

În anul 1996, în satul Ahunovo din regiunea Celiabinsk a fost descoperit un complex de menhire megalitice – megaliții în picioare. Complexul a fost constituit din 13 clădiri de 70-200 cm înălțime. Potrivit oamenilor de știință, descoperirea a fost o dată un calendar vechi, sau mai probabil, un cadran solar. Este interesant faptul că în timpul săpăturilor în apropierea megaliților au fost găsite numeroase cioburi de ceramică, oase de animale .

Nu sunt mai puțin misterioși megaliții de pe Amur, în apropierea de satul Rjavcik. Dacă veți cerceta grămada de piatră, devine clar că este tot ce a rămas de la o clădire veche. Dalele megalitice imense sunt atât de strâns lipite între ele, că este imposibil de a trece între părțile lor o lamă.

Мегалиты России

 

Nu mai puțin interesante sunt treptele în sudul Kamchatka. Astăzi ele nu duc nicăieri, dar probabil, cu zeci de mii de ani în urmă au făcut parte din marele palat. Pietrele sunt tăiate precis și au o structură care, după cum au recunoscut geologii, nu există în natură. Cu toate acestea, chiar și meșterii de azi nu sunt în măsură să desfășoară lucrări în această tehnică. Ce cunoștințe și aptitudini au avut popoarele teritoriilor abandonate în prezent!

Fără îndoială, majoritatea megaliților din Siberia, Kamchatka sunt exact similari cu aceleași clădiri de pe teritoriul Anzilor. De altfel, există una dintre versiunile cele mai uimitoare, potrivit căreia yukagirii, poporul indigen cel mai vechi din Kolyma, sunt rudele îndepărtate de indienii nord-americani: înalți, subțiri, cu piele roșcată, complet acoperiți cu tatuaje complicate.

De asemenea, trebuie de remarcat că Anzi și Kolyma au cele mai bogate depozite de minereu de aur. Ar putea fi acesta misterul ascuns: poate că în cele mai vechi timpuri aceste terenuri au fost zonele miniere de metale prețioase?

Мегалиты России

 

Este incredibil, dar aceste obiecte megalitice, făcute de mâna omului, cu utilizarea mecanismelor necunoscute se întâlnesc în toată Rusia. Cu câțiva ani În urmă, oamenii de știință au studiat obiectele situate lângă Sankt Petersburg. Însă după cercetări neîndelungate oamenii de știință au încetat toate lucrările și au declarat secrete toate informațiile colectate. Ce au găsit ei acolo atât de senzațional? Oare vom afla într-o zi?

 

Sursa

Joi, 05 iunie 2014
Vizualizări: 2633

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
58
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
103
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
146