ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mercurul, interzis in bateriile de ceasuri
Un element poluant, mercurul, va fi interzis din toamna lui 2015 in bateriile rotunde folosite mai ales la ceasuri si telecomenzi, care eludeaza in acest moment filierele de reciclare, au decis, ieri, europarlamentarii.
De asemenea, folosirea cadmiului, un metal toxic si cancerigen, va fi interzisa incepand din 2017 in bateriile si acumulatorii pentru burghie, surubelnite si alte unelte electrice fara fir vandute in Uniunea Europeana, in baza unei reglementari adoptate de legislativul comunitar.
Cadmiul este interzis deja in acumulatori, dar legislatia europeana prevedea pana acum o exceptie, in cazul uneltelor portabile fara fir. Eurodeputatii au pus capat si acestei exceptii.
Textul in acest sens, care a fost aprobat deja de reprezentantii statelor membre ale Uniunii Europene, va intra in vigoare la 31 decembrie 2016. Producatorii au asadar termen pana la sfarsitul lui 2016 sa-si epuizeze stocul de astfel de baterii.
Bateriile pe nichel-cadmiu (NiCd) nu vor mai fi permise ulterior decat in sistemele de urgenta, de exemplu la alarme, si in unele echipamente medicale. In alte produse, aceste baterii sunt inlocuite treptat cu altele, cum sunt cele de tip litiu-ion (Li-Ion).

Marţi, 18 februarie 2014
Vizualizări: 1169

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
384
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
158
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
223
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
120