ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Merele murate după o rețetă veche
 

Merele murate sunt un mod minunat de aprovizionate cu fructe foarte gustoase și sănătoase. Din păcate, în prezent puțini grădinari doresc să fac acest lucru toamna.
Și în zadar! Merele murate păstrează toate proprietățile lor valoroase și în plus o aromă picantă datorită condimentelor folosite.

Pregătirea fructelor și a recipientului

Pentru murat folosiți fructele tari de orice soiuri târzii sau soiuri de iarnă, dar cel mai des luăm soiul Antonovka.
Selectăm fructele coapte și sănătoase, fără găuri de vierme și zgârieturi, pete întunecate. Merele sunt bine spălate.

Putem folosi vesela emailată sau cea de sticlă de dimensiuni adecvate, fabricate din materiale moderne, destinate pentru prepararea și depozitarea produselor alimentare.

Condimente

În partea de jos a recipientului punem un strat subțire de frunze de coacăz negru curate (nu este necesar să puneți multe frunze, altfel merele vor deveni acre prea repede).  Pe frunze de coacăz punem mere stivuite în două straturi, apoi urmează un strat subțire de frunze de vișin și din nou mere. Apoi - un strat subțire de mentă (nu exagerați cu menta!), Apoi din nou merele. Ultimul strat - din frunzele de condimente de mai sus (putem pune assorti), adăugând la frunzele 2-3 crenguțe de mentă, nu mai mult!

În partea de sus punem un cerc cu diametrul de puțin mai mic decât recipientul cu mere și o greutate.

Saramura care se toarnă în mere.

La 10 litri de apă:

- 150 g de sare;
- 250-300 g de miere (puteți lua și zahăr, dar nu este);
- 100 g de malț (dacă nu-l aveți, puteți adăuga 150 g de făină de secară).

Saramura se prepară pe bază de apă fiartă caldă prin dizolvarea tuturor acestor componente.
Apoi lăsați saramura să se răcească înainte de a turna în recipient cu mere.
Saramura răcită se amestecă din nou și se toarnă în recipient, fără a scote greutatea.
Rețineți minte că treptat saramura din recipient scade.

Important: în timpul muratului cercul trebuie să fie tot timpul acoperit cu saramura, altfel merele se vor strica repede.

Fermentarea saramurii într-o încăpere rece (la +15 ... +18 de grade) are loc în termen de 6-7 zile. Apoi, recipientul cu mere murate ar trebui să fie plasat într-un loc răcoros pentru păstrare.

Merele murate sunt de obicei gata după 4-6 săptămâni de păstrare.

Și, în cele din urmă, aș dori să spun despre importanța adăugării mentei în mere murate și în alte conserve. Menta adaugă conservelor un gust picant!
 

Sursa

Vineri, 04 iulie 2014
Vizualizări: 19596

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
171
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
143
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
142
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
146