--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Merele prelungesc viața cu 17 ani

Merele sînt capabile să prelungească viața omului cu 17 ani, sînt de părere cercetătorii britanici. Secretul tinereții se ascunde în polifenolul epicatechin, care se găsește în măr.

Specialiștii Institutului britanic pentru studiul alimentelor din Norwich au constatat că această substanță întărește imunitatea, îmbunătățește circulația sîngelui și întinerește sistemul cardio-vascular.

Prin conținutul lor de epicatechin, merele ocupă poziția de lider printre alte fructe.

Autorii studiului precizează că la persoanele care consumă cel puțin un măr pe zi în decurs de cîțiva ani, sistemul cardio-vascular arată mai tînar cu 17 ani, comparativ cu cei care nu fac acest lucru.

Anterior, oamenii de știință ai Universității americane Cornell, au descoperit că marul are darul de a bloca în mod eficient celulele canceroase. Un efect mai puternic a fost constatat numai la fructele de merișor. În plus, ei au stabilit că numarul maxim de substanțe curative sînt conțtinute în coaja mărului. De aceea, persoanele care mănîncă măr curățat, pierd foarte mult.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 21 august 2015 9:00
Vizualizări: 2086

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
124
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
119
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
112
Încă în uz astăzi, în Anglia....
252