--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mersul pe bicicletă este mai rapid decât mersul cu mașina

Pentru cei care încă mai au dubii în privința vitezei de deplasare în timpul orelor de vârf, revistaScientific American a prezentat un studiu realizat de un analist american în care acesta a demonstrat faptul că un automobil, în orele de trafic intens din marele orașe americane, se deplasează doar de două ori mai repede decât un pieton și mai încet decât un biciclist.

Astfel, în orașe ca New York, Austin sau Los Angeles, viteza medie de deplasare a unui automobil este cuprinsă între 10 și 15 kilometri pe oră, în condițiile în care un pieton are o viteză de deplasare de aproximativ 5 kilometri pe oră. De asemenea, publicația americană amintește și cazul orașului New Delhi, din India, unde viteza de deplasare a unui automobil este aproape identică cu cea a unei persoane.

Comparativ, viteza de deplasare a unui biciclist este de aproximativ 15 kilometri pe oră, în Copenhaga, și poate ajunge până la 20 de kilometri pe oră în orașe ca San Diego sau San Francisco. Interesant este faptul că vitezele atinse sunt înregistrate pe drumuri importante și chiar autostrăzi pe care bicicliștii le folosesc pe propria răspundere.

Însă autoritățile din Miami au început în urmă cu doi ani un proiect pilot pe un astfel de drum. Autoritățile locale au amenajat piste de bicicletă pe trei poduri rutiere, pe care limita de viteză este de aproximativ 90 km/h. După doi ani, pe unul dintre aceste poduri traficul de biciclete a crescut cu 40%, în timp ce pe un altul traficul de biciclete a crescut cu 68% în cursul săptămânii și cu 167% în zilele de weekend.

Folosind aceste date, autorii studiului concluzionează că autoritățile locale ar trebui să se concentreze pe construirea de noi piste de biciclete și căi pietonale pentru a reuși să reducă numărul de ambuteiaje și, implicit, cantitatea de emisii eliberate în atmosferă.

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 07 iunie 2015 16:14
Vizualizări: 1587

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
171
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
124
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
282
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
166