ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Metodele de conservare a produselor pe termen lung
 

Morcov proaspăt pe tot parcursul anului.

Morcovul săpat în toamnă se curăță de pământ și se usucă la soare. Umpleți o jumătate de căldare cu lut și restul cu apă. Amestecați bine argila și lăsați-o pe 3-4 zile până ce aceasta va avea o stare cremoasă. Apoi, acoperiți cu o peliculă de polietilenă lada pentru legume și clădiți în ea morcovul în mai multe rânduri. Amestecați din nou lutul și turnați-l în lada cu morcovi. După ceva timp, mutați lăzile în subsol sau pivniță. Astfel morcovul se va păstra chiar până la următoarea roadă.

Pepene verde proapăt - pentru Anul Nou

Luați pepenii verzi care nu sunt încă prea copți, fără urme de lovituri, ștergeți-i bine, apoi acoperiți-i cu un strat de alabastru de o grosime de 1cm. Când acest strat se va întări, aplicați al doilea strat de aceeași grosime, și după solidificarea acestuia, aplicați al treilea strat. Când toate straturile se vor intări bine, verificați calitatea acestora – suprafața nu ar trebui să aibă crăpături. Apoi, puneți-i într-o pungă de plasă și atârnați-i într-o pivniță sau în pod. Dacă au fost acoperite bine, pepenii verzi rămân proaspeți timp de 4 luni.

Cum să păstrăm caise și piersici

Pentru păstrare trebuie alese soiuri târzii de caise și piersici, nu prea coapte, fără lovituri și viermi. Pentru câteva zile se păstrează într-o cameră întunecată, bine ventilată pentru a evapora toată umiditatea. După 3-4 zile, din nou se sortează în mod corespunzător, se învelesc cu hârtie și se pun în straturi în cutii cu nisip curat de râu, lăsând goluri mici între fructe, care apoi se umplă cu nisip.
Cel mai bine e de pus fructele în cutiile de mărime mijlocie, în cinci straturi.

Cum să păstrați mere proaspete pe tot parcursul anului

Toamna târziu, chiar înainte de înghețuri, lângă pom se sapă o groapă cu o adâncime de 40-45 cm și în pungi de plastic bine legate acolo se lasă merele de soiuri tardive. Pentru a alunga șoarecii, acoperiți pungile cu ramuri de ienupăr sau molid. Această metodă vă va asigura cu mere proaspete până în primăvară, iar gustul lor nu se va deosebi de cele proaspăt culese din copac.

Cum să păstrați cartofii pentru o perioadă de timp lungă

Pentru a proteja cartofii în timpul depozitării pe termen lung, este necesar să fie presărate cu frunze de scoruș, tocate mărunt ( acestea elimină substanțe volatile, ce distrug microbii patogeni).

Păstrarea de verdețuri pe termen lung

Pentru a păstra verdeața toată iarna, este necesar să o sărați în proporție: 1 parte de sare la patru părți de verdeață. Verdeața se împrospătează bine fiind pusă pe 1-2 ore în apă rece cu oțet.

Marţi, 07 aprilie 2015
Vizualizări: 3966

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
27
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
474
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354