Mierea - remediul pentru toate bolile

/ Vizionări: 2610

Мёд - лекарство на все случаи в жизни

Singura contraindicație este sensibilitatea individuală!

1. Boli ale rinichilor și vezicii urinare.

- Mierea, uleiul de măsline, sucul de lămâie se amestecă în proporții egale. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi.

- Mierea cu un decoct de măceșe în părți egale (foarte benefic pentru copii).

- 1 linguriță de miere cu o 1/2 cană de suc de mere se amestecă bine și se bea de dimineața și seara, în 2 doze.

2. Nevroze, insomnie.

- Se fierb 3 cești de lapte, se amestecă cu 4 linguri de miere, se răcesc și încet se toarnă într-un castron cu fructe de coacăz zdrobite (500 g), se amestecă rapid, astfel încât laptele să nu se coaguleze. Se bea ca un ceai.

10 lucruri pe care nu le știai despre castraveți
10 lucruri pe care nu le știai despre castraveți

- Se administrează mierea de flori câte 100-120 de grame pe zi, timp de 1-2 luni, dimineața și seara câte 30 de grame, după cină – câte 40-60 g. Înainte cu o jumătate de oră înainte de culcare este benefic să consumați 1 pahar de apă la temperatura camerei amestecată cu 1 lingură de miere.

3. Dermatite, eczeme, escoriații, tăieturi, vezicule, coșuri și puncte negre.

Cartofii se curăță de coajă și se rad pe o răzătoare fină, la 1/2 de căni de pastă se adaugă 1 linguriță de miere și se amestecă bine. Amestecul (cu un strat de nu mai puțin de 1 cm) se unge pe un servețel de tifon și se aplică pe zona afectată a pielii timp de 2 ore. În timpul zilei poate fi aplicat de mai multe ori, noaptea pe suprafața pielii poate fi aplicat un bandaj cu unguent de propolis de 10%.

4. Angina, stomatita, boala parodontală, albirea dinților.

- Se dizolvă 1 lingură de miere într-o ceașcă de apă caldă. Clătirea gurii și a gâtului cu această soluție tratează rănile în gat și reduce inflamația amigdalelor, curăță rănile și ulcere în gură, întărește dinții și gingiile.

- Dinții devin albi dacă le ungeți cu miere de 3-4 ori pe lună.

5. Gastrita și ulcerul gastric.

Se administrează câte 1-2 lingurițe de miere în dimineața, 2-3 lingurițe ziua și 1-2 lingurițe seara, cu 1-2 ore înainte de masă sau cu 3 ore după masă. Cursul durează 2 luni, timp când trebuie să renunțați la băuturi alcoolice, precum și la alimente prăjite și picante.