ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Miliardar: Voi cheltui toți banii pe caritate

 

Magazinele ”Magnit” se bucură de o „dragoste” specială în rîndul cetățenilor. În adresa acestei rețele parvin destul de multe reclamații. Însă articolul nu va fi despre prețuri greșite și fructe proaste, ci despre omul care se află în spatele acestui brand.

„Magnit” a fost întemeiat de Serghei Nikolaevici Galițkii în 2000, iar în 2018 el a vîndut afacerea către VTB.

Din miliardele cîștigate, omul de afaceri ar fi putut trăi în lux tot restul vieții sale. Dar el a continuat calea pe care a început-o în perioada în care încă se afla la conducerea ”Magnitului” - dezvoltarea orașului său, a țării sale.

În 2008, Galițkii a fondat clubul de fotbal ”Krasnodar”. Poate că acest proiect nu poate fi numit caritate, dar nici venituri acesta nu aduce. Plătește investițiile și ajunge aproximativ la zero.

Dar academia de fotbal pentru copii ”Krasnodar” din cadrul clubului a fost creată inițial în beneficiul rușilor. Galițkii a investit aproximativ 99 de milioane de dolari în dezvoltarea sa. Școlarizarea este gratuită.

Absolut orice copil fără contraindicații medicale o poate frecventa. Astăzi, Academia are aproximativ 30 de filiale în toată Rusia, în care studiază în total peste 12 mii de copii.

În 2016, la Krasnodar a avut loc deschiderea stadionului de fotbal cu același nume, care a devenit imediat unul dintre cele mai bune trei stadioane din lume. El a fost construit în întregime din banii personali ai lui Galițkii.

Potrivit omului de afaceri, cele 400 milioane de dolari pe care le-a investit în stadion nu le va recupera niciodată. Scopul lui Serghei Nikolaevici nu a fost să cîștige, ci să lase ceva orașului și generațiilor următoare.

În complexul arhitectonic, împreună cu stadionul se află și parcul Krasnodar. Pentru construcția sa nu a fost cheltuită nici o rublă de la stat.

Galițkii a angajat cei mai buni arhitecți și designeri și din ale sale 4 miliarde de ruble a creat un adevărat miracol. Parcul este mîndria tuturor locuitorilor orașului. El nu lasă indiferent pe niciunul dintre oaspeții săi.

Creatorul a numit acest frumos loc „Parcul pentru oameni”, a cărui bază conceptual este încrederea în vizitatori. Aic nu există garduri, paznici. Nimeni nu roagă să nu mergi pe gazon. Dimpotrivă, poți să stai, să te culci, pe iarbă cît vrei. Aici există multe atracțioane, terenuri de joacă, un skatepark, un perete de cățărare și un amfiteatru.

Acum, echipa lui Galițkii se ocupă cu reconstrucția cinematografului din Krasnodar „Aurora”. Autoritățile au refuzat să refacă acest obiect semnificativ din punct de vedere istoric pentru oraș. Toată speranța locuitorilor orașului este acum la Galițkii.

 

Joi, 30 ianuarie 2020
Vizualizări: 457

Citiţi de asemenea

  Experiența unică a unui fermier care își asigură familia și cîștigă din doar 60 de ari de teren...   ...
24
1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
130
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
138
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
63