ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Miliarde de planete locuibile în Calea Lactee
 

 

Planete locuibile orbitează în jurul a miliarde de stele din Calea Lactee. Astronomii au ajuns la această concluzie în urma unui amplu studiu care a durat șase ani.

Oamenii de știință estimează că ar exista aproximativ 10 miliarde de stele în jurul cărora orbitează planete pe care oamenii ar putea locui. Adică se află pe o orbită care permite temperaturit nici prea reci, nici prea calde, ci potrivite pentru a permite apa lichidă la suprafață și, eventual, viața.

Cercetătorii atrag atenția că doar pentru că planetele sînt locuibile nu înseamnă că a și evoluat viața acolo.

În ultimii 16 ani, astronomii au confirmat existența a peste 700 de exoplanete. Majoritatea sînt giganți de gaz precum Jupiter, dar tehnica folosită nu ajuta la detectarea planetelor din roci precum Pămîntul. Noul studiu a folosit o altă metodă prin care s-a descoperit un număr neașteptat de planete.

"În perioada 2002-2007, am observat 500 de planete la rezoluție mare", spune astronomul danez Uffe Grae Jorgensen, directorul Departamentului de Astrofizică și Științe Planetare în cadrul Universității din Copenhaga.

Luînd în calcul exoplanetele descoperite folosind diferite metode, cercetătorii sugerează că aproximativ 10 miliarde de stele dintre cele 100 de miliarde care ocupă Calea Lactee ar avea planete locuibile..

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Duminică, 22 ianuarie 2012
Vizualizări: 5570

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
25
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
44
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
64
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
178