ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Miliarde de planete locuibile în Calea Lactee
 

 

Planete locuibile orbitează în jurul a miliarde de stele din Calea Lactee. Astronomii au ajuns la această concluzie în urma unui amplu studiu care a durat șase ani.

Oamenii de știință estimează că ar exista aproximativ 10 miliarde de stele în jurul cărora orbitează planete pe care oamenii ar putea locui. Adică se află pe o orbită care permite temperaturit nici prea reci, nici prea calde, ci potrivite pentru a permite apa lichidă la suprafață și, eventual, viața.

Cercetătorii atrag atenția că doar pentru că planetele sînt locuibile nu înseamnă că a și evoluat viața acolo.

În ultimii 16 ani, astronomii au confirmat existența a peste 700 de exoplanete. Majoritatea sînt giganți de gaz precum Jupiter, dar tehnica folosită nu ajuta la detectarea planetelor din roci precum Pămîntul. Noul studiu a folosit o altă metodă prin care s-a descoperit un număr neașteptat de planete.

"În perioada 2002-2007, am observat 500 de planete la rezoluție mare", spune astronomul danez Uffe Grae Jorgensen, directorul Departamentului de Astrofizică și Științe Planetare în cadrul Universității din Copenhaga.

Luînd în calcul exoplanetele descoperite folosind diferite metode, cercetătorii sugerează că aproximativ 10 miliarde de stele dintre cele 100 de miliarde care ocupă Calea Lactee ar avea planete locuibile..

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 ianuarie 2012 9:30
Vizualizări: 6278

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
18
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
52
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
64
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
55