Mimi Kirk – cum arată o vegetariană crudivoră la 75 de ani (+Video)

/ Vizionări: 10022

 

Сыроед Мими Кирк

 

 

După ce s-a înscris într-o doară într-un concurs al organizaţiei PETA Prime, ce promovează viaţa sănătoasă, respectul faţă de animale şi ecologia, Mimi Kirk, în vârstă de 73 de ani, a devenit cea mai frumoasă vegetariană a Americii. Succesul său se datorează atât fizicului impresionant, ce nu pare a fi afectat de trecerea timpului, cât şi faptului că a devenit un model de viaţă pentru foarte multe persoane, ea fiind o vegetariană convinsă de 40 de ani.

Steve Jobs și dieta sa specială
Steve Jobs și dieta sa specială

Inspiraţie pentru fani

Când Mimi Kirk s-a înscris în concursul „Cea mai sexy vegetariană” nu credea că va avea vreo şansă la locul I, tocmai pentru că era cu zece ani mai mare decât cea mai în vârstă candidată. După ce a câştigat acest titlu, viaţa i s-a schimbat radical, însă nu o deranjează deloc pe frumoasa femeie. „Atât de mulţi îmi spun că sunt motivaţi de stilul meu de viaţă, de sănătatea şi de aspectul meu şi că vor să treacă la dieta vegetariană... Ce altceva ar mai putea cere o iubitoare de animale? Mă bucur că îi pot ajuta pe alţii, indiferent de vârstă, şi că aceştia nu vor mai ucide alte vieţuitoare pentru a se hrăni”, a declarat Mimi, născută la 23 septembrie 1938.

Сыроед Мими Кирк

Mărturisirile unui sportiv raw-vegan (Video)
Mărturisirile unui sportiv raw-vegan (Video)

„N-am decât 72 de ani!”

Bineînţeles, foarte multă lume vrea să afle misterul care se ascunde în spatele superbei doamne. „Încă sunt surprinsă că mă întreabă lumea care sunt secretele longevităţii mele şi îmi zic: «De ce vor să ştie asta? Nu am decât 72 de ani!»”, declara Mimi anul trecut. „Datorită dietei mele vegetariene nu am dureri de încheieturi şi nici «înţepeneli», sunt energică toată ziua şi dorm bine noaptea. Nu sunt tristă că îmbătrânesc, încerc să mă bucur cât mai mult de viaţă şi să experimentez multe lucruri noi. Când aud oameni care spun «Este prea târziu» sau «Asta se întâmplă când îmbătrâneşti» zâmbesc, pentru că ştiu că bătrâneţea nu ar trebui să fie aşa. Sper ca toţi cei trecuţi de 50 de ani să realizeze că 50 este noul 30”.

 

Numai hrană vie, organică

Dieta raw-vegan si beneficiile ei pentru organism
Dieta raw-vegan si beneficiile ei pentru organism

Dieta pe care o promovează Mimi Kirk constă în ingerarea de alimente vii. Ea mănâncă numai hrană organică, proaspătă, fără niciun ingredient de origine animală sau adaosuri chimice, şi adoră să meargă la piaţă, de unde îşi cumpără cele necesare de la micii fermieri.

În urmă cu 40 de ani a trecut la acest tip de dietă, sătulă fiind să se simtă parte la cruzimea faţă de animale. „Am văzut cum sunt trataţi porcii, păsările şi vitele, în ce condiţii sunt crescuţi, cum sunt îmbuibaţi cu antibiotice şi steroizi şi cum sunt apoi măcelăriţi... De atunci, filosofia mea e să consum cât mai multă hrană vie, crudă - băuturi verzi, fructe şi legume proaspete, vlăstari, ulei de cocos sau de măsline, nuci şi seminţe -, iar de când am început acest stil de viaţă nu mai am niciun fel de probleme de sănătate”, a mai spus Mimi.

Сыроед Мими Кирк

Dieta Raw Vegan, noul trend al verii pe litoralul românesc (Video)
Dieta Raw Vegan, noul trend al verii pe litoralul românesc (Video)

Are patru copii şi şapte nepoţi

Mimi Kirk este mama a patru copii - două fete şi doi băieţi -, are şapte nepoţi, dintre care cel mai mare are 20 de ani, dar şi un iubit cu 20 de ani mai tânăr decât ea şi se mândreşte că nu are nevoie de operaţii estetice pentru a arăta bine, dar nici de medicamente. În ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, ea a declarat că adoră să se plimbe, colindă prin America atât de mult pe cât poate, împreună cu iubitul său, şi îşi petrece şase săptămâni pe an în Italia.

Frumoasa septuagenară şi-a crescut şi copiii, şi nepoţii în stilul de viaţă sănătos, iar cele două fiice ale sale i-au călcat pe urme în ceea ce priveşte alimentaţia vegetariană.

 

 
 

Sursa