--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Minerii șomeri din USA acum vor putea obține un loc de muncă în energetica eoliană

La închiderea minelor mulți oameni rămîn fără lucru, fapt ce afectează fiecare familie. Dar astăzi, în schimbul tehnologiilor vechi vin cele noi, în producția cărora există un deficit de cadre calificate, precum și posibilitatea de recalificare. O asemenea oportunitate pentru mineri le oferă SUA și China.

Producătorul chinez al turbinelor eoliene Goldwind va organiza cursuri gratuite de piloți pentru minerii șomeri din statul Wayoming, SUA, care doresc să se recalifice și să lucreze în domeniul construcției și exploatării instalațiilor de energie eoliană.

Această declarație a mirat timpul și spațiul. În al doilea rînd, pentru că aceasta a coincis cu decizia președintelui SUA Donald Trump de a părăsi tratatul de la Paris pe motiv că îndeplinirea obligațiilor va conduce la pierderea locurilor în industria cărbunelui.

În al doilea rîns, pentru că Wayoming este unul dintre cei mai ostile state față de energia eoliană din toate Statele Unite, care chiar au impus și un impozit pe energia eoliană.

În pofida celor menționate mai sus, statul Wayoming este nu doar cel mai mare producător de cărbune din țară și din lume, dar și un loc ideal pentru instalarea fermelor eoliene, din cauza vînturilor puternice. Totodată, ritmurile pierderii locurilor de muncă în industria cărbunelui, care doar anul trecut a aruncat în stradă 6000 de muncitori, creează cele mai favorabile condiții pentru realizarea acestui proiect pilot, care va fi lansat în tipul apropiat cu o serie de instructaje.

Goldwind propune studii gratuite în domeniul instalării și deservicii stațiilor electrice eoliene, care de asemenea vor include studii privind securitatea muncii și alpinism. Studiile vor avea loc la uzina din statul Montana. Cu ajutorul acestor cursuri, minerii șomeri vor dobîndi abilitățile necesare pentru a activa în calitate de tehnicieni în parcurile eoliene – una profesiile cu cea mai mare perspectivă pe piața muncii din SUA.

Prognozele creșterii cererii pentru personal calificat în acest domeniu este destul de mare, deoarece Goldwqind planifică să instaleze în statul Wayoming 850 de turbine eoliene, pentru care vor fi necesari circa 200 de muncitori calificați.

„Dacă noi vom putea folosi vîntul pe această piață, precum și să le ajutăm oamenilor care astăzi întîmpină dificultăți pe piața muncii, atunci noi ne aflăm în situația cînd cîștigă toți”, a declarat pentru The New York Times David Hollygun, directorul Goldwin din SUA.

Inițiativa producătorului chinez poate propune o soluție pentru cîteva sute de muncitori din statul Wayoming, care urmăresc declinul din industria cărbunelui. Începînd cu acest proiect pilot aici și testîndu-l în practică, compania planifică să-și extindă oferta de recalificare gratuită și în alte state ale țări, asigurînd cu turbine eoliene așa state ca Texas.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Încă în uz astăzi, în Anglia....
180
 Recent am povestit aceste povești unei prietene și am decis să le scriu acum. Copiii sunt profesorii noștri, nu mă...
129
Descoperiți proprietățile uimitoare ale semințelor de măr cu vitamina B17, capabile să distrugă bolile ca prin magie. Mă...
290
"Suntem Creatorii, Domnul ne călăuzește, iar noi îl simțim prin Conștiință, aceasta este Domnul în noi, mergi cu Conștii...
167