ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ministerul agriculturii din SUA: În acest sezon, Rusia va depăși UE la producția de grîu și va deveni lider mondial

Rusia, care a devenit al doilea exportator de grîu, după UE, anul trecut (iulie-2015-iunie 2016), în acest an agricol (iulie 2016 – iunie 2017) va depăși UE și va deveni lider mondial, consideră experții Ministerului Agriculturii al SUA.

„Prognozele exportului de grîu pentru Rusia depășesc cu 4,5 milioane de tone pînă la 30 de milioane de tone. Pentru prima dată, Rusia ar putea deveni lideri mondial în exportul de grîu”, comunică ministerul american în luna august, transmite Interfax.

Prognoza exportului de grîu din UE pentru acest an agricol este mai mică cu 34 milioane de tone în iulie pînă la 27 de milioane de tone în august. Previziunile exportului de grîu din SUA este puțin în creștere – pînă la 25, 86 milioane de tone față de 25,17 milioane de tone.

Potrivit ministerului american, în anul agricol precedent, Rusia a exportat 25,5 milioane de tone, UE – 33,8 milioane de tone, SUA – 21, 09 milioane de tone.

Anterior, Ministerul Agriculturii din SUA de asemenea a majorat prognoza recoltei de grîu în FR cu 7 milioane de tone – pînă la 72 de milioane de tone, față de 65 de milioane de tone în iulie.

Experții ruși de pe piața cerealelor, unde cea mai mare prognoză la recolta de grîu constituie deocamdată 70 de milioane de tone, nu exclud că aceasta ar putea fi în creștere după recoltare.

 

Sursa: agroobzor.ru

Citiţi de asemenea

Genetica undelor, care în anii din urmă a provocat numeroase dispute, este contestată în continuare de comunitatea știin...
31
Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
85
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
112
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
234