ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ministerul agriculturii din SUA: În acest sezon, Rusia va depăși UE la producția de grîu și va deveni lider mondial

Rusia, care a devenit al doilea exportator de grîu, după UE, anul trecut (iulie-2015-iunie 2016), în acest an agricol (iulie 2016 – iunie 2017) va depăși UE și va deveni lider mondial, consideră experții Ministerului Agriculturii al SUA.

„Prognozele exportului de grîu pentru Rusia depășesc cu 4,5 milioane de tone pînă la 30 de milioane de tone. Pentru prima dată, Rusia ar putea deveni lideri mondial în exportul de grîu”, comunică ministerul american în luna august, transmite Interfax.

Prognoza exportului de grîu din UE pentru acest an agricol este mai mică cu 34 milioane de tone în iulie pînă la 27 de milioane de tone în august. Previziunile exportului de grîu din SUA este puțin în creștere – pînă la 25, 86 milioane de tone față de 25,17 milioane de tone.

Potrivit ministerului american, în anul agricol precedent, Rusia a exportat 25,5 milioane de tone, UE – 33,8 milioane de tone, SUA – 21, 09 milioane de tone.

Anterior, Ministerul Agriculturii din SUA de asemenea a majorat prognoza recoltei de grîu în FR cu 7 milioane de tone – pînă la 72 de milioane de tone, față de 65 de milioane de tone în iulie.

Experții ruși de pe piața cerealelor, unde cea mai mare prognoză la recolta de grîu constituie deocamdată 70 de milioane de tone, nu exclud că aceasta ar putea fi în creștere după recoltare.

 

Sursa: agroobzor.ru

Citiţi de asemenea

„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
206
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
286
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
426
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
364