Ministerul Sănătății rus a decis să interzică medicilor să bea, să fumeze și să înjure

/ Vizionări: 1776

Минздрав России решил запретить врачам пить, курить и материться

Ministerul rus al Sănătății intenționează să interzică medicilor autohtoni să-și strice sănătatea și să ducă un stil de viață nesănătos. Potrivit ziarului "Izvestia", despre aceasta se spune în Codul de etică a lucrătorilor din sistemul de sănătate, care pentru prima dată a fost elaborat de minister după comanda vicepremierului din domeniu - Olga Golodeț.

În conformitate cu documentul dat orice angajat din domeniul sănătății "ar trebui prin toate mijloacele disponibile și prin intermediul mass-media să promoveze un stil de viață sănătos." În același timp, oficialii au decis ca medicii înșiși, de asemenea, nu ar trebui să fumeze, și să-și afecteze sănătatea prin alte modalități, și au adăugat că angajații sistemului de sănătate "ar trebui să ducă un stil de viață sănătos."

Am băut apă cu miere și lămâie fiecare dimineața timp de un an, și iată cu ce s-a ales
Am băut apă cu miere și lămâie fiecare dimineața timp de un an, și iată cu ce s-a ales

De asemenea, Ministerul Sănătății a ordonat medicilor să "se abțină de orice formă de publicitate referitoare la activitatea sa profesională". Astfel, spre exemplu, chirurgii din plastic și alți profesioniști în medicină estetică, ale căror servicii sunt adesea promovate prin internet și reviste glossy, după logica autorilor codului, vor fi recunoscuți infractori. Dacă luăm în considerare că pentru medicii șefi această regulă este de asemenea aplicată, se primește că aceștia nu pot promova activitatea instituției.

Un alt punct interzice medicii să critice public pe colegii săi. "Cadrele medicale nu au dreptul să facă declarații negative despre colegii săi de muncă atât la locul de muncă, cât și în prezența pacienților și a rudelor acestora. Comentariile profesionale în adresa colegilor trebuie să fie argumentate, binevoitoare și destinate apărării intereselor pacientului", se spune în proiectul documentului.

 

 

Sursa: znak.com