ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Minuni (Video)




Descriere:

Ce înseamnă un miracol? Ceva supranatural? Filmul relatează despre evenimentele care pot fi fixate şi chiar explorate cu metodele moderne, dar imposibile de explicat.

De ce curge mir din icoane? Ce arată analiza substanţei emanate de icoane şi cum să explicăm prezenţa proteinei în ea?

Giulgiul din Torino este o farsă iscusită sau un obiect cel mai sfînt? De ce chimiştii, paleobotaniştii, antropologii, istoricii susţin că Giulgiul este autentic, şi analiza de radiocarbon arată ceva opus? Care sunt rezultatele cercetărilor suplimentare? Ce poate spune ştiinţa modernă despre Giulgiul din Torino? Există oare dovezi indiscutabile ale autenticităţii? Cum se explicăm apariţia pe ţesătură a amprentelor corpului?

Puterea rugăciunii – oare aceasta face cu adevărat minuni? Cum putem explica vindecări incredibile ale oamenilor, pentru care s-au făcut rugăciuni? Şi oare este posibil de a explica, din punct de vedere ştiinţific, puterea rugăciunii, credinţei, dragostei?

Prea multe din lumea noastră nu se supun explicaţiei ştiinţifice. De exemplu, apariţia însăşi a lumii. Ştiinţa fundamentală modernă a calculat tot procesul de apariţie a întregului univers, pînă la 10 secunde după explozia mare. Rămîne de aflat ce s-a întîmplat în momentul exploziei, şi de ce ea s-a produs. Pentru a ajunge cît mai aproape de înţelegerea acestui fapt, a fost înfiinţat Large Hadron Collider. Vor afla oamenii de ştiinţă cum a fost creată lumea?

Care mister tăinuieşte o celulă vie obişnuită? De ce oamenii de ştiinţă încă nu pot explica cum a apărut viaţa? Oare acest lucru înseamnă că viaţa însăşi este cel mai mare miracol?

Cele expuse şi multe altele în documentarul "Minuni".

Regizat de: Olga Dîhovicinaia
Producţie: TV "Studio"
Lansat: canalul 1" / Rusia
Textul este citit de: Serghei Chonishvili, Marina Daynoveţ, Dimitrie Polonsky.
Rusia, 2012.

La film au participat: Preasfinţitul Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusiei, Kirill (filmările din anul 2004); protoiereul Dmitry Kuvyrtalov, ctitorul bisericii Arhanghel Mihail în satul Letovo; protoiereul Valeriu Zaharov, ctitorul Catedralei Sfîntul Nicolae din Alma-Ata; Alexei Lubomudrov (membru ştiinţific al Institutului de literatură rusă al ASR); Edgar Dean Mitchell (astronaut, pilot de "Apollo-14", participant al debarcării pe Lună în 1971 (Statele Unite ale Americii.); Giuseppe Ghiberti (curator-şef al Giulgiul din Torino (Italia); Tadeusz Trenn (doctor în fizică, profesor,Universitatea din Toronto, Canada); Simon Jacobson, teolog (Statele Unite ale Americii); Hans RYKASHEVSKI (Doctor în fizica, şeful proiectelor europene, Elveţia - Germania); Andrew Bryukhovetskiy, doctor în ştiinţe medicale, profesor la Universitatea de Medicină din Moscova; Donato Vittori, doctor în ştiinţe medicale, profesor la Universitatea din Bari (Italia); sora Blandina Paschalis SHLEMER, expert în iconografie (Italia); Emanuela Marinelli, profesor la Universitatea din Orvieto (Italia);. etc.

 

 

 

 

Sursa: youtube.com

 

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
47
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
92
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
61
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
231