ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Misterul grotelor Huashan (+Foto)

Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece datarea se bazează pe stalactitele descoperite în interior, prin urmare, aceste peșteri pot fi chiar mai vechi.

Cel mai interesant lucru este că nu există înregistrări istorice despre aceste peșteri.

Oamenii de știință nu au ajuns încă la un consens cu privire la scopul acestor peșteri.


Grotele Huangshan sunt situate în provincia chineză Anhui și sunt situate în apropierea rîului. Au fost descoperite în total 36 de peșteri artificiale. Primele au fost descoperite abia acum 20 de ani.

În timpul săpăturilor uneia dintre grote, au fost găsite astfel de unelte de mărimea unei farfurii de orez.

Este greu să ne imaginăm serios că cu aceste instrumente a fost înlăturat un volum atît de mare de rocă.

Și cum pot astfel de unelte să lase urme atît de ciudate pe piatră.

Cele mai uimitoare descoperiri au fost făcute în grota numărul 2. Este vorba despre urme de dinozauri, în vîrstă de 65-120 de milioane de ani.

Și rămășițele fosilizate ale unui copac, vechi de 150 de milioane de ani. Se pare că constructorii au lucrat în jurul acestui copac pietrificat și au făcut iată așa o cameră.

Este posibil ca în acest fel se desfășura vânătoarea de minerale și fosile. Dar acum este foarte greu de verificat această versiune.

Probabil că dezvoltatorul acestei mine a avut un calcul precis al planului de lucru, de altfel toată această boltă uimitoare s-ar fi putut prăbuși cu ușurință.

De exemplu, din grota numărul 35 au fost scoase cel puțin 50 de mii de metri cubi de piatră– Aceasta ar constitui aproximativ 15 piscine olimpice.

Această uimitoare realizare antică a maeștrilor necunoscuți vorbește despre  cunoștințe înalte în domeniul mineritului.

Alexei Mehanoid

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 25 ianuarie 2022 16:49
Vizualizări: 215

Citiţi de asemenea

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova a realizat o acțiune ecologică în preajma lacului din...
24
Cosmoprof Worldwide Bologna este una dintre cele mai mari expoziții B2B dedicate industriei frumuseții, în cadrul căreia...
512
După tăierea unui copac bătrîn, rămîne buturuga care vă  poate crea unele probleme.Nu puteți săpa nic un șanț pen...
825
Vechiul cântec, scris de scenariștii farsei, a fost reluat după 27 de ani!În 1992, Severn Suzuki, o eco-activistă în vâr...
515