ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Misterul Triunghiului Bermudelor — posibile explicații
Misteriosul loc denumit "Triunghiul diavolului" se întinde din insulele Bermude pînă la Miami, Florida și San Juan, Puerto Rico. Sutele de catastrofe ale navelor și avionelor dispărute în Triunghiul Bermudelor au rămas fără răspuns pînă în ziua de astăzi.

 

Cele mai multe dintre misterioasele dezastre produse au avut loc în zona de sud a strîmtorii Florida din Bahamas, potrivit Listverse.

În cele ce urmează vă prezentăm cîteva dintre cauzele posibile ale disparițiilor misterioase petrecute în Triunghiul Bermudelor.

 

Orașul scufundat Atlantida

 

 

 

Această teorie este susținută pe baza structurilor descoperite în apă la o adîncime de 4-6 metri în apropierea coastelor de nord-vest ale insulei North Bimini, aflate la o distanță de aproximativ 80 de kilometri de Miami, Statele Unite.

Aceste structuri, denumite "Calea Bimini", au fost găsite de către un scafandru pe 2 septembrie 1968. Blocurile de rocă variază între 2 și 4 metri lățime. Există și alte două structuri similare între acestea și plaja de pe insulă.

Este posibil ca acest drum Bimini să fie o rămșiță a insulei Atlantida, scufundată în ocean. Platon a scris că Atlantida a înflorit în jurul anului 9.600 î.Hr. și a fost cea mai avansată societate din lume la acea vreme.

 

Un portal al spațiului și timpului 

 

Загадка Бермудского треугольника – возможные объяснения 

 

Einștein a admis că spațiul și timpul se combină pentru a forma o singură entitate, care de fapt acționează și reactionează ca o structură suspendată la capete. Găurile negre sînt doar niște rupturi în entitatea spațiu-timp. Ce este de cealaltă parte? Nimeni nu știe.

O ruptură într-o structură continuă spațiu-timp nu este neapărat o gaură neagră. Mulți au denumit aceasta o gaură de vierme. Deși o formulare matematică a găurii de vierme nu a fost încă dată, aceasta este posibil să existe în Triunghiul Bermudelor.

Aici, gaura de vierme ar putea transporta instantaneu orice intră în regiune și l-ar duce într-un alt loc din Univers.

 

Extratereștrii

 

Загадка Бермудского треугольника – возможные объяснения 

 

În general, toate poveștile despre extratereștri care cauzează dispariții bizare în Triunghiul Bermudelor sînt legate de răpiri. Reputatul regizor Steven Spielberg a folosit această teorie în filmul "Întîlnire de gradul al treilea" pentru a descrie dispariția "Zborului 19", care s-a produs în regiune.

Această teorie a fost dată în cazul navei Mary Celeste, care a fost descoperită în Oceanul Atlantic fără echipaj în anul 1872.

O dispariție misterioasă a fost și a navei USS Cyclops, care transporta 11.000 de tone de marfă. Ea a plecat din Rio de Janeiro pe 16 februarie 1918 spre Baltimore, Maryland. S-a oprit la Bahia, Brazilia, apoi în Barbados. A plecat pe 4 martie prin Triunghiul Bermudelor, însă de atunci nu a mai fost vazută niciodată.

 

O anomalie electromagnetică

 

Загадка Бермудского треугольника – возможные объяснения 

 

Ar putea exista o gaură în cîmpul electromagnetic al Pămîntului. Sînt mai multe locuri de pe Terra, unde busola nu indică nordul. În Tringhiul Bermudelor busolele se comportă în mod anormal.

Aici există perturbații electromagnetice care afectează funcționarea corectă a busolelor. Cauza acestor deviații a rămas un mister.

 

Uraganele

 

Загадка Бермудского треугольника – возможные объяснения 

 

În fiecare an Triunghiul Bermudelor este bîntuit de puternice uragane. Misterioasele dispariții din regiune datează încă din era conchistadorilor spanioli și portughezi.

Cel mai imprevizibil și mai periculos efect al uraganelor îl reprezintă "fuioarele" care se întind de la suprafața apei pînă la mare altitudine. Ele se rotesc și sug totul cu mare putere.

Uraganele pot atinge viteze de peste 270 de kilometri pe oră și pot scufunda orice navă din lume. De asemenea, avionele se pot prăbuși în urma unor astfel de furtuni și dispar fără urmă.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 01 septembrie 2012
Vizualizări: 6849

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
115
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
47
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
76
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
122