ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Mobilierul inteligent care stochează căldura şi reglează temperaturile din interior

Încălzirea şi răcirea nu mai sunt exclusiv o problemă de arhitectură, ci una care poate fi abordată şi printr-un design de mobilier inteligent. Această „masă climatică” cu aspect elegant poate regla temperatura interioară prin stocarea de căldură şi creşterea economisirii de energie cu până la 60% pentru încălzire şi 30% pentru răcire.

Designerii Raphaël Ménard şi Jean-Sébastien Lagrange au creat o întreagă serie numită „Zero Energy Furniture”. Aceste piese de mobilier pot stoca o mare cantitate de energie termică într-un volum foarte mic, spun designerii. Prima piesă din serie este „Masa Climatică”, realizată din lemn de stejar masiv şi aluminiu ondulat. Secretul performanţei mesei în ceea ce priveşte eficienţa energetică constă în utilizarea inovatoare a unor materiale cu schimbare de fază (PCM), care au capacitatea de a stoca energia termică. Acestea sunt integrate între suprafaţa de lemn simplu şi stratul pliat de aluminiu. Astfel, masa poate ajuta la uniformizarea fluctuaţiilor de temperatură şi, în cazul clădirilor de birouri, duce la economisirea a 60% din energia necesară pentru încălzire şi 30% din cea necesară pentru răcire.

Partea de sus e făcută din lemn de stejar masiv, care are proprietăţi termice semnificative, în timp ce straturile de aluminiu pliate, plasate pe partea inferioară, au conductivitate ridicată şi proprietăţi structurale mari.

 

Мебель накапливает тепло, чтобы регулировать температуру в помещении

Мебель накапливает тепло, чтобы регулировать температуру в помещении

 

Sursa: mirum.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 17 mai 2015 16:40
Vizualizări: 1235

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
99
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
121
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
772