Mobilomat – dispozitivul care reciclează telefoanele mobile vechi

/ Vizionări: 1486

Пожирающий телефоны

În centrul comercial "Hodov" din Praga a apărut prima în Europa mașină care "înghite" telefoane mobile vechi. Aparatul este numit "Mobilomat" și nu este o simplă urnă pentru electronice învechite. Acesta reciclează telefoanele mobile vechi și le descompune în materie primă secundară.

Atunci când un telefon vechi este aruncat în "Mobilomat" se pornește imediat procesul de reciclare: telefonul se desface în părți și se zdrobește. ”Reziduurile electronice” apoi se colectează de către reprezentanții întreprinderii de reciclare - Asekol.

Până ce locuitorii din Praga se obișnuiesc cu această inovație, lângă mașină se va afla un consultant care va povesti tuturor principiul de funcționare a mașinii și va explica de ce este atât de important să reciclăm în mod corespunzător deșeurile electronice. Primii 500 de clienți care vor aduce telefoanele mobile vechi vor primi o recompensă în bani.

Dacă mobilomat-ul va avea succes, compania Asekol va instala dispozitive similare în mai multe zone ale orașului.

Пожирающий телефоны

 

Sursa: green-city.su

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137