Model de fermă biodinamică
Produsele avand eticheta biodinamica si certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice.
Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, impreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate “Demeter”, in Valea Fraser din Chilliwack British Columbia, Canada.
Ferma a fost fondata de Mary si Hans Forstbauer in 1977 si de 37 de ani lucreaza cu pasiune si integritate in agricultura ecologica biodinamica. Impreuna au crescut 12 copii si multi dintre ei sunt inca implicati in Forstbauer Family Natural Food Farm, sau au propriile lor ferme ecologice. Si azi sunt la fel de ocupati iar pe timpul verii ii veti vedea zilnic pe piata fermierilor din tinut cu o gama larga de legume, precum afine, capsuni, oua sau carne de vita, sau in ferma asteptand clientii la poarta fermei. Maria si nepoatele sale ii intampina sub cortul in care sunt asteptati culegatorii pentru a merge in ferma ca sa-si umple cat mai repede cosurile sau galetile cu fructe.
Vanzarea se face la cos sau la galeata iar pretul este corespunzator pentru calitatea deosebita a fructelor (80 de centi galeata). Situata in Valea Chilliwack, ferma este destul de aproape de munte si clientii au o vedere frumoasa si se simt destul de confortabil la cules, chiar daca temperatura depaseste 28. Ferma produce tot felul de lucruri (morcovi, sfecla, suc de fructe, fasole, castraveti, rucola, varza, porumb, carne de vita si oua), dar se concentrea pe capsuni si pe fructe de padure.
In ansamblu, clientii fac o excursie minunata iesind un pic in afara orasului, vad un peisaj deosebit, culeg fructe de padure uimitoare de dulce, si se bucura de cainele fermei (care este foarte prietenos si jucaus).
Ar fi minunat dacă ar exista mai multe astfel de ferme!
Sursa: ecomagazin.ro