ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Modificări în direcţia creşteriiModificări în direcţia creşteriiLa Belgorod a avut loc a 43-ea reuniune a Dumei regionale, la care chestiunea principală a fost raportul guvernatorului regiunii E.S. Savcenko (textul raportului guvernatorului este publicat în “Белгородские новости” din 19 februarie). Pentru prima dată şedinţa s-a petrecut în regim de videoconferinţă, astfel, raportul guvernatorului a fost audiat pe teren, în cadrul administraţiilor raionale şi cartierelor urbane.

De asemenea, deputaţii au discutat raportul preşedintelui Dumei regionale A.I Zelikov privind activitatea legislativului regional în 2009.

Sesiunea parlamentului regional s-a petrecut în regim obişnuit, deputaţii au adoptat o serie de legi. Unele modificări au fost introduse în Statutul regiunii. Astfel, în vederea îmbunătăţirii sistemului organelor de stat al regiunii, a fost schimbată denumirea aparatului guvernatorului – acum acest organ va fi numit administraţie ce corespunde mai mult scopului său de activitate.

De asemenea, a fost examinat proiectul de lege “Cu privire la moşiile în regiunea Belgorod”. În conformitate cu dispoziţiile acestui proiect de lege, moşia este un teren de pământ (sau terenuri) cu clădiri, construcţii şi alte bunuri. Deputaţii au unificat terminologia, înlocuind cuvântul “moşie” cu “gospodărie” (fermă). Astfel, legea adoptată ar trebui să intereseze oamenii cu idea, privind crearea unor aşezări. Datorită acestui mod de viaţă şi de muncă, cătunele părăsite pot obţine un nou impuls de dezvoltare. Baza de organizare şi de activitate a moşiilor obişnuite pe teritoriul regiunii este determinată în documentul adoptat.
Sunt introduse modificări la legea "Cu privire la licenţierea comerţului cu amănuntul a băuturilor alcoolice”: a fost schimbată noţiunea “plata pentru examinarea cererilor şi taxa de licenţă” pe conceptul ”taxa de stat”. De asemenea, este prevăzut un refuz de reînregistrare şi de reînnoire a licenţelor pentru încălcarea preţului minim de vânzare cu amănuntul la vodcă.

Schimbările semnificative au fost introduse în Statutul social al regiunii, care se referă la creşterea indemnizaţiilor lunare întru protecţia socială a cetăţenilor. În special, este vorba despre persoane, implicate în operaţiuni de deminare în perioada 1943-1950, despre femei cu copii de vârsta sub un an şi jumătate, despre cetăţeni cu merite deosebite faţă de Federaţia Rusă şi regiunea Belgorod.

 

25.02.10

Irina Sergheeva

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 20 iulie 2010 9:30
Vizualizări: 3197

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
709
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
679
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1230
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350