ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Modul de a te înțelege pe sine înșiși cu ajutorul practicii „Dao” a lui Ghennadii Șatov

Sperăm că acest articol vă va ajuta să spargeți unele mituri de negare a propriei individualități, legate în cultura modernă de viața unui om obișnuit.

Dar cum este negată propria individualitate? E straniu, cuvîntul individualitate se întînlește des în lexicul nostru, dar ca ea să fie negată, acest fenomen cu siguranță nu l-am întîlnit. Dar totuși, acest fenomen este răspîndit pe larg. Și în masă, într-o formă surprinzător de populară.

Practica Dao reprezintă intenția, programarea zilnică a conștientului și subconștientului pentru anumite scopuri. În cultura modernă, tehnica Dao este prezentă în vizionarea noutăților de dimineață. Este aceeași metodă, doar că de programare nu pentru propriile scopuri, ci pentru cele străine. În timpul vizionării noutăților, omul își canalizează emoțiile și subconștientul în direcția acelei informații, care l-a captivat. Programarea în masă cu ajutorul nouăților șterge fețele a milioane de oameni, care nu sînt gata să-și manifeste propriile interese și individualitatea personală.

Noi considerăm această viață drept una de afirmare, dar nu a propriei persoane, cei a celui care oferă aceste știri de pe ecrane. Un unchi de peste hotare.

Dacă cuvintele ne oferă putere, cînd începem s-o pierdem? Atunci cînd aceste cuvinte nu sînt ale noastre și au loc nu cu noi.

Pentru o viață spirituală, inspirată și destul de reală a fost creată practica Dao. Reiese că tehnica este un fel de practică, în care noi vom examina obstacolele comune pentru toți și metodele de a le depăși, pietrele de încercare și căile de ocolire ale lor. Potrivit experienței noastre, viața omului devine simplă și plină, dacă utilizăm Dao ca un instrument. Practica Dao ne ajută să avem încredere în sine în forțele proprii.

Imaginea Dao

Imaginea este parte a ceea ce auzim, citim, percepem. Dacă ne vom da șansa pur și simplu să scriem, atunci totul va fi cum „mult mai interesant”.

Creierul omului adoră să scrie. În place să confere denumiri fenomenelor, să găsească asocieri și deosebiri. Alegerea cuvintelor e ca și culegerea merelor: iată acesta se pare că e cel mai gustos.

Astfel și tehnica Dao scoate din interiorul nostru cele mai mari valori, individualitatea voastră, exprimată în litere și cuvinte. Cu ajutorul Dao, vedeți propria cale, înțelegeți în ce constă ea, lansați mecanismele de implementare, iar cel mai important, mergeți spre ea conștient, ușor și vesel.

Conceptul trainingului psihologic Dao

Trainingul Dao este o metodă de a ne înțelege pe sine însuși, cele mai ascunse dorințe și predispuneri. De a vedea propria individualitate cu toată claritatea și de a o studia din toate părțile: din interior; din exterior; din punct de vedere a existenței. Din trei părți simultan.

Începem!

Mai întîi, închipuiți-vă că viața voastră este o bîrnă pe apele repezi ale rîului. Că este ceva ce poate fi încercat, pur și simplu de dragul entuziasmului, să o trecem creativ și captivant. Dacă vă veți permite să fiți amator – atunci veți reuși să încetați a vă convinge în necesitatea de a obține recunoaștere. Pur și simplu scrieți-vă o scrisorică, care vă va plăcea. Deși, în miturile obișnuite se vorbește rar despre asta, dar în primul rînd, în viață trebuie să scrieți. Să descrieri viața voastră în cuvinte și imagini. Dacă nu doar veți scrie, dar și veți urma prin fapte și acțiuni această scrisoare, adresată sie însuși, atunci viața voastră va începe să se schimbe serios și veți putea simți noi trăiri minunate.

Este un exercițiu în formă liberă. E imposibil să-l faceți incorect. Este un proces creativ individual, unic ca și conținut. Fiți mercantil, critic, plîngăcios, speriat. Fiți entuziasmat, irațional, îngrijorat, fericit. Fiți așa cum sînteți în acel moment. Prindeți cursul. Simțiți fluxul gîndurilor, aspirațiilor. După ce ați scris trei pagini, opriți-vă. Puteți scrie mai mult sau mai puțin,, dar opriți-vă atunci cînd deja a avut loc concentrarea.

În final, ne străduim să scriem foarte atent. Prea „corect”. Încercăm să părem deștepți. Ne străduim, punct. Să scriem lista scopurilor Dao e cu mult mai simplu, dacă nu depunem atîta efort. Dacă ne permitem să fim noi înșine, fără înfrumusețări. Concentrarea asupra noastră înșine este acel efort minim, ce trebuie aplicat în cazul listei Dao.

Noi credem deseori că adevărul e la capătul pămîntului, el e peste tot, unde nu am merge. Și Dao are o atitudine și mai atentă față de exercițiul psihologic decît față de marșuri. Unde nu v-ați afla, sînteți acolo unde trebuie să fiți. Nu e necesar să schimbați ceva, să vă faceți strună sufletul și să fiți la înălțime. Este suficient să ne adresăm din numele propriului „Eu” și să anunțăm Lumea ce dorim. Ce vrem să simțim și ce dorim să învățăm. Începeți acolo unde sînteți. Chiar acum.

Exemplu Dao al unui participant la training.

Această listă Dao este doar un indiciu. Pentru Dvs. el va deveni altul, dar nu mai puțin surprinzător:

Mă trezesc din somnul spiritual:

Conștientul meu este plin de revelații minunate, iar noaptea – de călătorii în vise conștiente.

Sînt venerat de perfecțiunea și măreția Domnului, creez propria moșie de familie, spațiul unei iubiri magice.

- Trăiesc cu iubita mea o dragoste foarte mare unul față de altul, ea vede în mine Creatorul, iar eu în ea – Universul, sîntem încălziți de energia unei iubiri magice.

- Am relații apropiate și calde cu fiul mai mare, ne stimăm și ne iubim reciproc, eu văd în el tinerețea mea, iar el în mine – un sprijin și maturitate – sîntem cei mai buni prieteni.

- Am relații curate și apropiate cu fiul mai mic, noi vedem unul în altul curățenie – ne iubim și ne bucurăm unul de altul.

- îmi iubesc părinții și ei mă iubesc, ne înțelegem perfect și ne ajutăm reciproc.

- Iubesc toți oamenii cu care mă întîlnesc pe calea vieții, ei simt asta și în schimb îmi zîmbesc cu inimile lor.

- Eu văd perfecțiunea în întreaga Lume, mă bucur de toate manifestările ei, Ea simte și îmi dăruiește fericire.

2) Sănătatea mea e absolută:

- Forma mea fizică e ideală.

- Organismul meu e curat ca a unui bebeluș.

- Em grijă de corpul meu și în alimentez exclusiv doar cu hrană sănătoasă și benefică.

- Corpul meu este o sursă de sentimente minunate, simt cum energia călătorește liber prin el, o savurez și o canalizeze cu atenția mea, atît în interiorul corpului, cît și în exterior, unde e necesară forța ei vitală.

- Mă bucur de perfecțiunea corpului meu și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că îl am și posibilitatea cu ajutorul lui să simt toate creațiile Lui minunate.

3) În viața mea e ordine absolută, în toate, în gînduri, în sentimente, în activitatea zilnică, în afaceri.

- Muncesc cu mare bucurie, munca mea este benefică, atît pentru corpul, cît și pentru spiritul meu – ea e rodnică și eficientă. Am succese mai în carieră, sînt un om de succes, excelent și creativ.

- Sînt bogat – am suficiente mijloace pentru tot ce îmi doresc.

- Dezvolt așezarea ecologica și ideea moșiei de familie în Moldova și în lume.

Lista constă din trei apeluri: 1) din numele „Eu”, 2) din numele unei persoane apropiate. Exemplu: te trezești din somnul spiritual. Conștientul tău: ziua este plin de un șir de revelații minunate etc. 3) din numele societății. De exemplu. El se trezește din somnul spiritual. Conștientul său este plin ziua de revelații minunate etc.

Comentarii la exemplu

Vedeți în fața voastră o listă personală de scopuri. Aceste scopuri sînt cele mai importante pentru o personalitate aparte la momentul dat. Și aceste scopuri sînt legate de ea, de personalitate, de ce îi este folositor, ce îi este interesant, avantajos. Sînt trei aspecte care deschid clar întregul spectru al necesităților unei personalități umane.

Practica Dao

Această listă trebuie practicată în fiecare zi, cizelînd fiecare detaliu, exactitatea și laconismul afirmațiilor, sistematizarea și claritatea imaginii. Cizelînd perfecțiunea lui, în fiecare dimineață trebuie să repetați o nouă versiune a listei Dao, parcurgînd în gînd fiecare poziție din listă, și privindu-vă din trei puncte de vedere: din interiorul „Eu”-lui, din partea celor din jur, a societății și din partea Creatorului.

Mai departe, pe parcursul zilei, evaluați-vă toate mișcările și măsurați-le conform listei de scopuri Dao. Și deja nu aveți dubii ce să faceți și cîte eforturi trebuie să întreprindeți. Pentru că scopurile deja au fost cîntărite din toate părțile. Ele sînt avantajoase pentru toți. Și în final, puteți fi curajos și să vă realizați, în armonie cu sine însuși și toți cei din jur.

Motivația

Aveți vreo nemulțumire? Atunci trebuie să treceți trainingul psihologic Dao. Ni se pare că să scrieți o scrisoare Dao este o experiența cu mult mai utilă, decît să vă continuați viața în aceeași cheie a nemulțumirii și incomodității. Descrieți ceva interesant din viața voastră și uitați de toate nemulțumirile.

Ghennadii Șatov pleacă degrabă în Pamir, de aceea, ultima întrevedere în viitorul apropiat va avea loc, marți, 2 mai, tema căreia va fi anume practica Dao. Pentru informații detaliate privind această întrevedere puteți vizita pagina FB a lui Ghennadii Șatov.

Anna Kunț

Marţi, 02 mai 2017
Vizualizări: 1846

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
67
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
43
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1015
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
264