ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moşia – dejà o realitateMoşia – dejà o realitate


În ajunul publicării Legii cu privire la moşiile din regiunea Belgorod”, ne-am adresat specialiştilor din instituţiile de care depinde transpunerea legii în viaţă. Şi iată că am primit primul comentariu.

- În regiunea Belgorod, în una din primile din Rusia, a  fost adoptată legea “Cu privire la moşiile”. Dacă să examinăm partea filozofică, trebuie de remarcat faptul că legea are drept scop revitalizarea tradiţiilor moşiilor tradiţionale ruse, consolidarea populaţiei în sate şi cătune, creşterea cantităţii şi calităţii produselor pur ecologice, realizate la gospodăria fermieră, utilizarea eficientă a terenurilor. În cele din urmă, educarea la cetăţeni a atitudinii responsabile faţă de pământ, - a declarat Alexandru T. Popkov, deputat al Dumei regionale din Belgorod, directorul general al Fondului regional  pentru susţinerea construcţiei de locuinţe individuale din Belgorod. - Astăzi, pe teritoriul Rusiei, inclusiv în zona noastră, deja există aşa-numitele aşezări ecologice. La noi astfel de aşezări sunt create în raioane Belgorod şi Prohorovsk. Mulţi oameni vin la concluzia că în oraş nu este foarte confortabil să trăieşti, încearcă să se stabilească mai aproape de pămînt, de tot ce e natural. Iată din ce motiv este aşa de importantă legea regională adoptată “Cu privire la moşiile”. Această lege oferă drepturi legale pentru crearea moşiei. Ce înseamnă asta? Alocarea gratuită a unui hectar de teren pentru utilizare cu dreptul de moştenire pentru generaţiile viitoare. Moşiile, care pe teritoriul aşezării trebuie să fie nu mai puţin de zece, se vor uni în aşezările. Nimeni nu pretinde la terenurile de destinaţie agricolă, este vorba despre sate abandonate şi cătune, care, de obicei, sunt situate în locuri pitoreşti şi pur ecologice. Acum se face inventarierea acestor zone.  Terenurile, care vor fi recunoscute apte pentru locuit, vor fi alocate doritorilor întru crearea moşiilor în localitatea rurală.

Operatorul care va aloca terenuri pentru moşii va fi Corporaţia ipotecară din Belgorod. Guvernatorul regiunii a aprobat planul de acţiuni, în conformitate cu care pentru crearea moşiilor sunt identificate două raioane - Krasnoiarujski şi Koroceanski - ca cele mai pregătite pentru lansarea proiectului. Dar se pregătesc să se alăture la acest proiect şi alte raioane ale regiunii.

În conformitate cu planul de acţiuni, acest proiect va fi susţinut de către stat, adică toate moşiile vor fi incluse în toate programele în vigoare pe teritoriul regiunii. Acest lucru se referă la construcţia drumurilor, dezvoltarea infrastructurii, împrumutul avantajos, crearea spaţiilor verzi, etc. Arhitectura din regiune dezvoltă deja recomandările adecvate.

 

Irina Sergeeva

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 01 iulie 2010 14:32
Vizualizări: 5847

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
705
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
676
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1224
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350