ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Moşiile din Ucraina. Proiectul Partidul Liberal Democrat (+Video)
La elaborarea proiectului
„Moşiile din Ucraina”
au fost utilizate materiale
din cărţile lui Vladimir Megre.

 

Cu ce începe Patria?

Cuvîntul Patria de mult timp a pierdut pentru om sensul lui iniţial. Şi, în primul rînd, din cauza lipsei unui sentiment de ceva propriu, natal, apropiat, ceea ce rămîne pentru totdeauna cel mai sfînt. Patria, pe care vrem s-o iubim, s-o preţuim, s-o venerăm.

Actuala generaţie, care a crescut între pereţii de beton ai caselor cu multe etaje, departe de natura înţeleaptă, cu gînduri, inspirate de modul de viaţă modern, cu un sentiment pierdut de Patrie, are posibilitatea de a reviziu principiile fundamentale ale vieţii.

Ideea de bază a proiectului „Moşiile în Ucraina” – este de a oferi fiecărui cetăţean al Ucrainei un teren de pămînt în valoare de 1 hectar. Locul unde el îşi va crea Patria mică, oaza de frumuseţe şi armonie. Sarcina principală a omului, care a primit terenul lui –de a forma o atitudine fundamentală nouă faţă de pămînt, natură, familie, neam şi ţara natală.

În interacţiune cu pămîntul şi natura, într-o atmosferă de dragoste şi armonie, omul îşi va recăpăta sentimentele de mult uitate de patriotism, dragoste pentru pămîntul natal, dorinţa de a renaşte şi a schimba spre bine Ucraina.

Destrămarea familiilor, moralitate joasă, criza demografică în stat necesită modificări calitative în formarea gîndirii cetăţenilor. Ideea privind moşiile este cea mai bună soluţie în această situaţie. Familiile, create în dragoste şi armonie, care îşi cresc copiii pe pămîntul rodnic al moşiei, vor da un impuls pentru o atitudine cu totul nouă faţă de familie, copii, neam şi tot poporul ucrainean.

Noua interacţiune cu pămîntul va ajuta să evităm atitudinea barbară pentru resursele naturale ale Ucrainei, otrăvirea cu pesticide, distrugerea naturii, va permite să recuperăm şi să înmulţim bogăţia naturală a ţării.

Mai multe moşii vor căpăta statutul de aşezări, cu şcoală proprie, grădiniţă, centrul comunitar.

Ideea de a crea de către fiecare familie în Ucraina a moşiei – este o posibilitate de a reînnoi contactele cu natura, a reveni la o calitate nouă a vieţii pentru fiecare om separat şi societate în întregime.

Formarea personalităţii se începe cu contactul cu lumea exterioară. Oamenii sunt baza statului. Copiii Ucrainei auto-suficienţi, întregi, sănătoşi şi cu o voinţă puternică, crescuţi la moşii, vor constitui o naţiune puternică, capabilă să-şi apere interesele ţării lor, Ucrainei, într-un mod, echitabil, curajos şi responsabil.

Crearea moşiilor sprijină pe deplin principiile de bază ale Constituţiei Ucrainei,conform căreia fiecare cetăţean al Ucrainei are dreptul la locuinţă, la mediul exterior favorabil, nutriţie valoroasă, proprietate privată, libera alegere a sferei muncii, dezvoltare personală, libera alegere de reşedinţă.

Ideea despre moşiile este un program naţional care vizează reabilitarea, dezvoltarea şi renaşterea naţiunii ucrainene pe pămîntul ucrainean.

 

 

 

 

Sursa: vpomestie.ru youtube.com

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 27 ianuarie 2012 12:29
Vizualizări: 3224

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
149
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
184
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
778