ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Motor spațial pentru autobuz electric
 

La uzina constructoare de mașini ”Trolza”, care se află în orașul Engels (regiunea Saratov), ​​este asamblat și trece testare autobuzul electric, care va rula prin orașul Yaroslavl, unde este lansat un proiect privind utilizarea transportului electric nepoluant pentru partea istorică a orașului.

Bateria mare, de la care autobuzul se alimentează cu energie electrică, este creată cu participarea rezidenților fondului tehnologiilor spațiale din grupul "Skolkovo" - companiei ”Sisteme de management pentru stocarea energiei" din Saratov (SMSE). Reprezentanții companiei au reușit să creeze un sistem de control pentru acumulatoare autonome de energie, care permite prelungirea duratei de viață a bateriilor litiu-ion și o utilizare mai eficientă a acestora. Este de remarcat faptul că eficiența acestui tip de baterie ajunge la 96% în loc de standarde 70%.

Toate testele necesare a sistemului de control (ca parte a sistemului electric a autobuzului) ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2015. Iar din aprilie va începe producția în masă a autobuzelor electrice care utilizează sistemul de control al bateriei.
Dezvoltarea SMSE este un exemplu reușit al implementării tehnologiei, dezvoltate pentru utilizare în industria spațială, care și-a găsit loc și "pe Pământ" - spune Alexei Belyakov, vice-președinte al "Skolkovo", director executiv al grupului de tehnologii spațiale.

Pe parcursul participării companiei în "Skolkovo", reprezentanții SMSE au reușit să realizeze cu succes proiectul sistemului și prototipurile sale, confirmând într-un număr mare de teste eficiența înaltă a tehnologiei.
 

 

Sursa: greenevolution.ru

Joi, 12 martie 2015
Vizualizări: 1530

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
98
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
254
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
295
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
521