ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Muncă «verde» nu există?
Deopotrivă cu toate celelalte probleme ecologice, de mult timp se discută munca "verde" . Şi nu este vorba doar de perspectiva unor locuri de muncă ecologice din întreaga lume, dar de asemenea, de pregătirea viitorilor profesionişti, pentru a activa la un nivel ecologic înalt.

 

Dar, în ultimul timp, experţii în domeniul perspectivelor "verzi" exprimă o astfel de opinie, că de fapt munca "verde", într-un sens global al definiţiei, ca atare, încă nu există.

 

 

 

Deşi sistemul de învăţământ superior face eforturi semnificative pentru a pregăti studenţii pentru locurile de muncă "verzi",universităţile din multe ţări sunt suficient de atente la studierea reciclării, conservării mediului înconjurător şi speciilor pe cale de dispariţie. Dar, toate acestea, cu siguranţă, sunt utile şi extrem de importante,numai nu sunt suficiente.

Universitatea poate insufla aptitudini, dar ea nu este capabilă să schimbe lumea în sensul unui nou mod de gândire, care ar putea controla comportamentul tuturor oamenilor de pe Pământ, obligaţi să trăiască econom, dacă doresc să lase copiilor lor o planeta viabilă.

 

 Muncă  

 

Sistemul de învăţământ doar începe să dezvolte curriculum, care va învăţa oamenii să găsească perspectivele "verzi" în orice activitate. De exemplu, Universitatea din Wisconsin, a început să predea obiectele în domeniul managementului ecologic. Disciplinele noi încearcă să înveţe populaţia să gândească din diferite puncte de vedere: social, economic şi natural.

Spre exemplu, în timpul evidenţii contabile studenţii nu doar primesc cunoştinţe în pregătirea rapoartelor financiare şi analiza lor analitică, dar, de asemenea, învaţă să înţeleagă: cum anume astfel de informaţii contabile, pot oferi utilizatorilor lor nu numai profit, ci, de asemenea, posibilitatea de a ajuta mediului înconjurător. Pentru că toate sistemele (economice, ecologice, sociale), sunt întotdeauna interconectate.

Şi atunci când fiecare specialist va aplica în orice activitate gândirea "verde" – numai atunci fiecare loc de muncă poate deveni "verde". Însă deocamdată verzi rămân doar producătorii panourilor solare, biocombustibililor şi cei care se ocupă exclusiv de problemele ecologice, afectând alte sfere.

Deşi cititorul poate avea o altă opinie cu privire la această ideie.

 

 

Sursa: ecovoice.ru

 

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
487
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
480
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
646
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286