ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Murarea roșiilor și castraveților fără sare
 

Probabil fiecare dintre noi a gustat măcar o dată castraveți și roșii murate. Acum se găsesc puțini dintre cei care le pregătesc și toate din vina sării și oțetului, ce sunt necesare după rețeta clasică de preparare a  murăturilor. S-ar părea că cu o astfel de "abundență" de ingrediente dăunătoare  ar trebui să uităm de  castraveți și roșii pentru totdeauna. Cu toate acestea, lucrurile nu stau întratît de rău. Acum, vă voi dezvălui  o rețetă foarte simplă și la preț accesibil pentru a mura castraveți  și roșii  doar că fără utilizarea sării și oțetului!
La o căldare de roșii avem nevoie de:
Hrean - și anume rădăcina;
Usturoi – o căpățină;
Piper negru - aproximativ 30 de boabe;
Și cam tot atîtea boabe de piper Jamaican
5 cuișoare;
3-5 frunze de dafin;
Verdeață pentru sărămură. Vor fi potrivite frunzele de vișin, stejar sau coacăz și de asemenea mărar.
Totul se pregătește foarte simplu: verdeața se pune într-o găleată, roșiile se  străpung cu o furculiță și se pun tot acolo. Se presară cu hrean ras și usturoi, presat în avans. Toate celelalte ingredient, frunzele de dafin, ambele tipuri de piper și cuișoare se macină într-o râșniță și se presoară peste roșii.
Apoi, pur și simplu umplem căldarea cu apă și punem și o greutate. În 4-6 zile murăturile vor fi gata. Roșiile se pun în borcane și se toarnă sărămura pînă le acoperă,  apoi le depozităm în frigider.
Cu castraveți este un pic mai complicat.
Ei nu se grăbesc să se mureze, ba din contra pot să se altereze. Însă soluția există. Amintiți-vă modul de a mura varza? Deci, dacă doriți să obțineți castraveți bine murați trebuie să combinăm aceste două lucruri și să schimbăm puțin rețeta.
Odată ce varza a început să lase suc, adăugați apă și așteptați un pic mai mult.
Varza s-a murat,  zeama de varză se scurge  într-un recipient separat și murați castraveții după  aceeași rețetă ca și roșiile. Numai că în loc de apă  folosiți această saramură, care păstrează perfect castraveții  și le dă o ușoară acreală. Păstrați-i în același mod în frigider. Succes!

Закваска помидоров и огурцов без соли

Закваска помидоров и огурцов без соли

Закваска помидоров и огурцов без соли

 

 

Vineri, 25 aprilie 2014
Vizualizări: 5188

Citiţi de asemenea

Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
88
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
122
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
241