ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Muşcata – scutul verde


Strămoşii noştri percepeau muşcata drept un simbol al căldurii şi armoniei în casă.

Apropo, potrivit astrologilor, muşcatele protejează împotriva deochiului şi anihilează orice energie negativă din casă.

Muşcata este considerată un talisman, are păzeşte casa de invazia diferitor oaspeţi nepoftiţi şi previne certurile. Această plantă îi face pe oameni mai toleranţi şi mai buni.

Aroma muşcatei ajută la atenuarea depresiei şi întăreşte sistemul nervos. Dacă veţi pune un ghiveci cu muşcată într-o zonă geopatogenă, atunci planta va neutraliza efectul negativ al acesteia.

Muşcata ajută şi în dragoste – pentru aceasta floarea roşie trebuie dăruită persoanei dragi. Pentru ca iubita sau iubitul să vă răspundă sentimentelor, muşcata trebuie să rămînă la această persoană acasă.

Frunzele conţin ulei eteric, care este eliminat mai puternic vara, la soare. Astfel, planta se protejează de supraîncălzire.

Frunzele de muşcată nu sunt tolerate de molii şi alte insecte. Pentru a scăpa patrupezii de insectele nedorite, se recomandă prelucrarea blănii cu muşcată.

Planta poate fi folosită şi pentru tratarea durerilor de cap şi a răcelilor. Muşcata curăţă aerul, ucide bacteriile nocive. Pentru a vă simţi mai bine, e suficient să staţi 10 minute lîngă plantă.

Pentru purificarea aerului poate fi folosit şi uleiul de muşcată, ce poate fi procurat în farmacii. Sunt suficiente doar 3-4 picături.

Uleiul de muşcată normalizează schimbul hormonal. De asemenea, acesta are proprietăţi afrodiziace. Pentru o cină romantică, picuraţi 5 picături în dispozitivul pentru aromaterapie.

Muşcata este extrem de utilă pentru oamenii ce au probleme cu sistemul nervos, ce suferă de hipertensiune, insomnie, maladii cardiovasculare şi gastrointestinale. Muşcata ameliorează starea bolnavilor de afecţiuni ale ficatului şi vezicii biliare.

Frunza de muşcată aplicată pe locul afectat scoate durerea în caz de otită, sciatică, durerea de dinţi. Frunza se aplică pe falcă. Iar în cazul boilor sciatice, frunzele mărunţite se aplică sub formă de compresă. Aceeaşi compresă se aplică şi în cazul hipertensiunii pe mînă, în locul unde este pulsul.

Prezenţa muşcatei în casă previne maladiile canceroase. Iar parapsihologii declară că muşcata echilibrează cîmpul biologic al omului.

 

Sursa: rus-health.info

Vineri, 22 aprilie 2016
Vizualizări: 2734

Citiţi de asemenea

Stațiile de încărcare pentru mașini nu sunt atît de uimitoare în zilele noastre.Dar ce e de făcut cu bicicletele electri...
36
Ai auzit de un astfel de fenomen ca "Furtună murdară"?Așa se numește fenomenul, cu formarea de fulgere în norul de cenuș...
43
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
30
Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
64